Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Pályázati pénzek buszokra, óvodákra

Rábaköz - A Rábaköz kistérségei és három települése is nyert az Önkormányzati Minisztérium pályázatain. A támogatásokat térségi buszokra, valamint óvodai és bölcsődei felújításokra fordítják.

Az Önkormányzati Minisztérium által kiírt pályázaton bölcsődék és közoktatási intézmények fejlesztésére, valamint közösségi buszok beszerzésére lehetett támogatásokhoz jutni. A minisztérium honlapjának tájékoztatása szerint több rábaközi pályázat is a nyertesek között szerepel, Kapuvár több jogcímen is támogatáshoz jutott.

A Kapuvár–beledi kistérség pályázott egy közösségi buszra, erre nyert 6,6 millió forintot. A buszt a mihályi mikrotérség oktatási társulása használja majd. Pap Lajosné, Mihályi polgármestere elmondta: a jármű vásárlásának kétmillió forint körüli önrészéről tárgyalnak az oktatási társulásban részt vevő önkormányzatokkal: Kisfaluddal, Vadosfával és Cirákkal.

– A megyében egyedül Kapuvár nyert két jogcímen is intézményi fejlesztésekre – mondta el a Kisalföldnek Hámori György. A város polgármesterének tájékoztatása szerint bölcsődei fejlesztésre 14,9 millió forint érkezik. Ebből a Király-tó Óvoda és Bölcsőde Arany János utcai intézményének nyílászáróit cserélik ki. A másik jogcímen elnyert összegből – nyolcmillió forintból – a fenti óvoda nyílászáróit, valamint a himodi és babóti tagintézmények padozatát cserélik le.

A Király-tó Óvodában nyílászárócserét végezhetnek közel 15 millió forintból.
A Király-tó Óvodában nyílászárócserét végezhetnek közel 15 millió forintból.

A Csornai kistérség nyertes pályázatát szintén közösségi busz beszerzésére fordítják. A jármű Vágra kerül, ahol Pálffi Attila polgármester közölte, a busszal Rábakecöl, Edve, Szil és Kemenesszentpéter diákjait szállítják a helyi iskolába.

– A régi, tizenkét éves járművet cseréljük le egy húsz plusz egy személyesre, a támogatáshoz még 5,5 millió forintos önrészt biztosít a vági önkormányzat – tette hozzá.

A nyertes pályázatok közt szerepel az enesei Tündérkastély Óvoda bővítésének pályázata is. Szabóné Horváth Judit intézményvezető elmondta, a 19,5 millióból két csoportszobával bővítik az intézményt, melyből az egyik – igény esetén – bölcsődei funkciókat is szolgálhat.

A kónyi önkormányzat 15,1 millió forintot nyert a minisztérium pályázatán. Aller Imre polgármester tájékoztatása szerint a támogatást a helyi óvodára fordítják.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2009. május 30. 07:15
    „Már a csapból is busz folyik...mi a fenének ennyi? Máshova nem tudják tenni a pénzt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új telefonszám az ügyeleten

Kapuvár - A kistérségi orvosi ügyeletet június 1-jétől új telefonszámon érik el a betegek. Tovább olvasom