Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Ötvenmillió forintos hitel

Leszavazták a kapuvári gimnázium igazgatóját a képviselő-testület tagjai hétfői ülésükön. Horváth Ferenc helyét augusztus 1-jétől Bernád Csaba veszi át. Döntöttek arról is, hogy 50 millió forintos fejlesztési hitelt vesz fel a város.
Kapuvár
A kapuvári képviselő-testület napirendjén a költségvetési rendelet és hitelfelvétel, a közterület-felügyelet munkája és szociális rendeletek szerepeltek. A legnagyobb figyelem a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium igazgatóválasztását kísérte.

Utakra költik

Kapuvár költségvetési rendeletének tárgyalásakor a képviselők arról döntöttek, hogy 50 millió forintos fejlesztési célú hitelt vesznek fel, melyet az utak felújítására és karbantartására fordítanak. A pénzintézeteknek pályázatot ír ki a polgármesteri hivatal. A hétfői ülésen számoltak be a közterület-felügyelők is munkájukról. Az anyagból kiderült, hogy a felügyelők kiemelt feladatai közé tartozik a fizetőparkolók rendszeres ellenőrzése, az automaták működésének biztosítása. A parkolási díjakból ebben az évben eddig majdnem kétmillió forintos bevételre tett szert a város.

Tizszázalékos emelés

A városatyák meghatározták az élelmezési nyersanyagnormákat is. Az előterjesztés 10 százalékos térítésidíj-emelést javasolt, melyet el is fogadtak a képviselők. Rendeletet alkottak a háziorvosi, házi-gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről, valamint megállapították a „ Kiváló munkáért " kitüntetéssel járó jutalom mértékét is. Eszerint ezzel az elismeréssel a mindenkori minimálbér kétszeresét kapja meg a kitüntetett.

A tantestület

Horváth mellett szólt


A legnagyobb figyelem hétfőn az igazgatóválasztást kísérte. Dr. Horváth Ferenc intézményvezető megbízása július 31-én lejár. Az állásra pályázatot írt ki az önkormányzat, melyre a korábbi igazgató mellett még egy pedagógus adta be pályázatát. Először arról döntött a plénum, hogy nyílt ülésen tárgyalják az ügyet, valamint hogy dr. Horváth Ferenc – aki egyben képviselő is – részt vehet a titkos szavazáson. Degovics István, az oktatási bizottság alelnöke ismertette a bizottság döntését, miszerint Bernád Csabát, a csermajori Ujhelyi-szakközépiskola tanárát támogatják. Ezzel szemben viszont a tantestület többsége régi vezetőjét szeretné ismét az igazgatói székben látni.
A vitában Bernád Csaba elmondta: tervei között olyan szakmai képzés elindítása szerepel, melyen azok a gyengébb képességű tanulók, akiket nem vesznek fel egyetemre, főiskolára, szakmát tanulhatnak. Emellett javítani kívánja a kapcsolatot a szülőkkel, az önkormányzattal, az egyházakkal és a környékbeli általános iskolákkal. Dr. Horváth Ferenc eddigi eredményeit, szakmai munkáját ismertette képviselőtársaival. Mint mondta, az iskola életében voltak hullámvölgyek, ám jelenleg a gimnázium felvételi eredményei és az ott folyó szakmai munka nem ad okot szégyenkezésre.
Boldis Géza képviselő nem titkolta, hogy elfogult dr. Horváth Ferenccel szemben és kérte a testület tagjait, hogy lelkiismeretükre hallgatva, felelősen hozzák meg döntésüket. Gábor Tamás is hasonlóan vélekedett. Az igazgató mellett kiálltak pedagóguskollégái is.

Titkos szavazással

A titkos szavazás eredményeként dr. Horváth Ferenc hat, míg Bernád Csaba tizenegy voksot kapott. A kihirdetés után dr. Horváth Ferenc gratulált vetélytársának és kijelentette, hogy a továbbiakban nem kívánja a képviselő-testület oktatási bizottságának elnöki tisztét sem ellátni, majd elhagyta az üléstermet. Bernád Csaba arról biztosította a testületet, hogy nem fognak benne csalatkozni.

Szélerőműpark

A testület előtt még Vertetics István városfejlesztési irodavezető tájékoztatott a Kapuvár határában létesítendő szélerőműparkok létrehozásáról. Eddig két társaság kereste meg az önkormányzatot ez ügyben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az életért gyalogoltak

Kétszázezer forintot „gyalogolt össze” egy kapuvári önkéntes jótékonysági… Tovább olvasom