Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Összefogott a település

Az elmúlt hét végén helyi összefogással készítették fel átadásra Rábakecöl új intézményét. Az egykori iskolaépületre közel hatvanmillió forintot költöttek.
Közel hatvanmillió forintból újították fel Rábakecöl egykori általános iskolájának épületét, mely szinte teljesen új funkciót kap a település közösségi életében. Az úgynevezett integrált közösségi szolgáltató tér (IKSZT) kialakítására pályázati forrásokat nyert a dél-rábaközi kistelepülés.

Tuba Erik polgármester elmondta, pályázaton közel 48 millió forintot kaptak, amelyből építkezésre 38 milliót, tervezésre, eszközbeszerzésre és működtetésre még 10 milliót költenek. A fennmaradó összeget a település saját erőből és hitelből teremtette elő.

– Az elmúlt hétvégén a helyiek példaértékű összefogással többheti munkát egy nap alatt elvégezve takarították ki a nemrég elkészült, új IKSZT épületét, a leendő Soós Imre Kulturális Központot – mondta Rábakecöl polgármestere. Hozzátette, a közös munkában a négyévestől a hetvenöt évesig számos helybéli részt vett.

Az egykori iskola épületén átalakítások, bővítések, felújítások zajlottak az elmúlt hónapokban, ezek nyomait tüntették el a helybéliek, hiszen új intézményüket a két hét múlva tartandó falunapon adják át. Az épületbe költözik a település kultúrháza, ott működik a helyi könyvtár, az e-Magyarország pont, különböző (egészségügyi, ifjúsági, családsegítő, falugazda) tanácsadások is helyet kapnak és itt marad a két csoportos családi napközi is. Tuba Erik elmondta, az új intézményben természetesen helyet kapnak a település civil szervezetei is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízmillióból fejlesztenek

Több mint ötvenmillió forintból fejleszti intézményeit a mihályi községháza. A település átvette… Tovább olvasom