Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Örülnek az M85-ös főútnak a kónyiak, megkönnyítette az életüket

Falujukból alig húsz perc alatt Győrben lehetnek, ami akár a helyi gazdasági életet is élénkítheti.

A kónyiak életét megkönnyítette az M85-ös főút nemrégen átadott szakasza. Leginkább azok örülnek, akik rendszeresen járnak Győrbe, azaz sokan a faluban. A zaj nem zavarja a helyieket, ahogy a helyi forgalmi rend megváltozásához is hozzászoktak már.

A Kisalföld által megkérdezett kónyiak közül valamennyien azt említették az M85-ös legfontosabb előnyének, hogy felére csökkent a Győrbe utazás időtartama.

– Gyakran naponta kétszer is megyek Győrbe, így nem mindegy, mennyi idő alatt érem el a várost – mondta Németh Zoltán. A fiatalember családi háza közel van az M85-öshöz. Azt mondja, egyáltalán nem zavarja őket a forgalom. – Olyan előfordul, hogy a sofőrök elvétik a felhajtót és itt forgolódnak az utcában. De ennél nagyobb „felfordulást" nem okoz a főút nálunk. Alig várjuk már, hogy a csornai szakaszt is átadják.
Kóny és az M85-ös főút között egy szakaszon zajvédő falat is építettek. Egy, a közelben lakó fiatalasszony megjegyezte: nyitott ablaknál sem hallatszik be hozzájuk a forgalom nesze. Így csak a pozitív hatását érzékelik a fejlesztésnek.

A kónyiak nyugalmát zajvédő fal is vigyázza. A helyiek inkább előnyét érzik az M85-ös főút átadásának.
A kónyiak nyugalmát zajvédő fal is vigyázza. A helyiek inkább előnyét érzik az M85-ös főút átadásának.

Kónyban a helyi közlekedési rend is megváltozott. Zsákutca lett a Soproni utca, az M85-ös felhajtója az Új élet utcából közelíthető meg. Ehhez is hozzászoktak már a helybeliek. Aller Imre polgármester úgy véli, már rövid távon is hasznos a beruházás, hosszú távon viszont mindenképpen jó hatással lesz a községre.

– Már most kiderült, hogy érdemes volt küzdeni annak idején, hat-hét évvel ezelőtt, hogy Kónynál csomópontot építsenek. Voltak ennek ellenzői, de szerencsére nem nekik lett igazuk – jelentette ki Aller Imre. – A legfontosabb előnye az útnak az, hogy gyakorlatilag negyedóra alatt Győrbe érhetünk a faluból. Arra számítok emiatt, hogy a helyi ingatlanpiac megélénkül. Vannak értékesíthető önkormányzati telkeink és azt hiszem, kelendőek lesznek az üres házak is.

Aller Imre hozzátette: hosszú távon gazdasági, ipari fejlődésre is számít. „Azok a települések ugyanis, melyeknek kiváló a közlekedésük, a beruházók figyelmét is felkeltik. Készülünk erre és a képviselő-testület foglalkozik a kérdéssel" – tette hozzá a kónyi polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nóták és Galeri Fehértón

Falunapot rendeznek a községben július 18-án, szombaton. Tovább olvasom