Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Nyolcvanötmilliós hitel a láthatáron

Első rendes ülésén két bizottság tagjait választotta meg Kapuváron a képviselő-testület. Döntöttek egy esetleges hitel felvételéről, valamint közbeszerzési pályázat kiírását határozták el a városháza felújítására.
Hétfő délután új ülésrenddel kezdődött meg az új kapuvári képviselő-testület ülése. A városatyák mögött tematikus elosztásban ülnek a városháza alkalmazottjai. Az új ülésrend a szakmai munka hatékonyságának javítását és az ülések lebonyolításának meggyorsítását segíti elő. A gyors testületi ülésre mindjárt volt példa hétfőn délután is, hiszen az eddig megszokottól eltérően szinte percről percre tárgyaltak egy-egy napirendi pontot.

Az elsők között határoztak két új bizottság tagjairól. Ezek – az alakuló ülésen már elhatározott – gazdasági bizottság (elnök: Magyar Attila), valamint az egészségügyi és oktatási bizottság (elnök: dr. Puhl Imre). Mindkettőben öt-öt képviselő tag és négy külső tag dolgozik.
Az egyéb napirendi pontok közül a város fejlesztési hitelének feltételeit tárgyalták. Eszerint – amennyiben a költségvetés szükségessé teszi – a hivatal nyolcvanötmillió forintos hitelszerződést dolgoz ki. A futamidő tíz év lenne, egy év türelmi idővel. Lugosiné Kelemen Judit, a pénzügyi iroda vezetője hangsúlyozta: a hitel svájci frank alapú és szabad felhasználású. Fedezetként az önkormányzat bevételeit nevezték meg.
Vertetics István ismertette a városháza átalakításának és felújításának feltételeit. A városatyák döntöttek egy meghívásos közbeszerzési eljárás megindításáról ez ügyben. Eszerint a munkálatok első ütemében a hivatal földszintjén kistérségi irodákat alakítanak ki. A második ütemben újítanák fel a városháza tetőszerkezetét. Ez utóbbi beruházás 2008-ig fejeződik be. A munkákra már több mint négymillió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak a kapuváriak.

Többlettámogatást is megszavaztak a képviselők a Máltai Szeretetszolgálat részére, valamint támogatják egy bioetanol-üzem esetleges létrehozását a vagongyár területén.
A polgármester megválasztása miatt a Széchenyi-iskola élére megbízott igazgatót neveztek ki a fertőszentmiklósi Horváth László személyében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármester elsőként nyugdíjazta édesanyját

Tuba Erik, Rábakecöl első embere a maga huszonkilenc évével a legfiatalabb polgármester a Rábaközben. Eddig is részt vett a helyi közéletben, most pedig a fővárosból (is) irányítja faluját. Első intézkedései közt az iskola átalakítása szerepel. Egy dolgozójától megválik az intézmény, s ez éppen a polgármester édesanyja lesz, aki fia kérésére előnyugdíjba vonult. Tovább olvasom