Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Nyilvánosságra 50 millió?

Az önkormányzati munka nyilvánosságát szeretné biztosítani a csornai Fidesz–KDNP frakció. Kérésére pályázatot írt ki az önkormányzat, melyre egy ötvenmillió forintos ajánlat érkezett.
Hétfőn délután három órától ülésezik a város képviselő-testülete. Napirenden szerepel a testület munkatervének elfogadása, az anyakönyvi szertartási díjakról szóló rendelet alkotása. Beszámol tapasztalatairól a Margit Kórház önkormányzati biztosa, módosítják a közbeszerzési szabályzatot és bírálóbizottságot alakítanak. Döntenek a televíziós műsorszolgáltatásra és írott sajtóban történő megjelenésre kiírt pályázatról.

Érdekes és anyagi szempontból jelentős napirend az önkormányzati munka nyilvánosságával foglalkozó. A város – a Fidesz–KDNP frakció javaslatára – pályázatot írt ki, amiben többek között a testületi ülések közvetítésére, a városházi ügyek tájékoztatására, írott sajtóban való megjelenésre kértek ajánlatokat. Egy beadvány érkezett mindössze, a helyi televíziót működtető cégtől. Az előterjesztés szerint negyvennyolc hónapra nettó 106,8 millió forintért vállalta volna a szolgáltatást. Az egyeztető tárgyalásokon kiderült: a pályázati kiírásba egyes tételek duplán kerültek a bele. Mindezek alapján a pályázat tartalmi elemeinek módosítása mellett az ajánlattevő végső ajánlati árként elfogadta, hogy a két szolgáltatást négyéves időtartamra számolva összesen bruttó 50 millió forintért vállalja. Ez az összeg szerepel tehát, persze részletezve a hétfői ülés előterjesztésében.

Az ülés további részében tájékoztatót hallgatnak meg a képviselők a parkfenntartási vállalkozási szerződés, illetve a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák elvégzéséről szóló szerződések felülvizsgálatáról. Zárt ülésen foglalkozik a testület a termálfürdő fejlesztésének lehetőségeiről.

Olvasóink írták

 • 8. hajracsorna 2011. január 31. 08:33
  „1120!

  Korrekt! A Kisalföld valószínűleg fájlalja, hogy nem ő kapja ezt az 50 milliót.”
 • 7. 1120 2011. január 30. 21:47
  „Egyszerűen nem hiszem el, ami a cikkek címadásával kapcsolatosan történik ebben az újságban, most már bőven nem először!
  Mit sugall a cím? Azt, hogy kidobott pénz az az 50 millió a "nyilvánosságra", amit a Fidesz-KDNP képviselői javasoltak.
  Miről szól a cikk? Arról, hogy egyfelől az a "nyilvánosság" szó többfajta szolgáltatást takar (szó szerint idézek: "...többek között a testületi ülések közvetítésére, a városházi ügyek tájékoztatására, írott sajtóban való megjelenésre kértek ajánlatokat.").
  Másfelől pedig arról szól a cikk, hogy az eredeti összeg ennek több, mint a duplája volt, mert (valószínűleg) valaki trükközött kettős könyveléssel, meg még ki tudja, hogy mivel, de a "hibát" észrevették és így lett a 106,8-ból 50... "Érdekes módon" az ajánlattevő egy pillanatig sem berzenkedett az összeg durva megkurtítása miatt, ellenben ha "átmegy" az eredeti javaslat, akkor valaki(k) baromira jól járta volna! Hadd ne higgyek már abban a tanmesében, hogy bizonyos összegek "véletlenül" kerültek bele duplán az elszámolásba, mert ilyen egyszerűen nincs!
  A fentieket figyelembe véve ha még egyszer elolvassuk a cikk címét, illetve annak néhány soros, vastagbetűvel szedett "elősummázatát", akkor a dezinformálás szándéka kétségtelen. Jól tudják ugyanis a szerkesztők, hogy azok, akik nem csornaiak, azok a címen és a néhány soros bevezetőn kívül mást nem olvasnak el, hiszen nem érintettek. Ám ennyi információból azt lehet leszűrni, hogy a Fidesz-KDNP 50 milliót ki akar hajítani a kiadási oldalon, miközben a cikk ennek éppen az ellenkezőjéről szól! (56,8 millió megtakarításáról.)
  Sajtószabadságról vinnyognak ebben az országban (meg külföldön) hetek óta "bizonyos körök"...ÉS A SAJTÓTISZTESSÉG?!”
 • 6. hekus 2011. január 30. 10:26
  „Jó dolog a közvetítés. Legalább van egy kis rálátásunk, hogy hogy dolgoznak az általunk beválasztott képviselők és polgármester. Mert amit itt az újságban leírnak, az sokszor nem a teljes valóság.”
 • 5. mazsi 2011. január 30. 07:13
  „szuper akőzvetités amikoor fontos dolgokról van szó nincs hang vagy talán direkt???”
 • 4. Goldman 2011. január 29. 21:35
  „Capr: Oóóó!
  Ha ez igaz amit írsz akkor lehet, hogy egyeseknek az idén felkopik az álla, mert nem lesz mit a tejbe aprítani?
  Egyébként Gyöngyi60-nak igazat adok.
  Ahogy én ismerem a kábeltv hálózatot az idén megint csak csökkeni fog a tábora. (lehet, hogy jelentősen)”
 • 3. Capr 2011. január 29. 19:44
  „Goldman!
  Képbe hozlak. A konkrét ügyet nem tudom, viszont évek óta foglalkozom közbeszerzési ajánlattételekkel, így tudom, hogy miről írok:

  A pályázati kiírásba kerültek bele dupla tételek. Tehát az önkormányzatnál már a pályáztatás előtt hibáztak. Elképzelhetetlennek tartom, hogy akkora mértékű hiba ne tűnne fel még a pályáztatás előtt, amely több mint 2,5-szoros árajánlatot jelent. Eredeti ajánlat nettó 106,8 MFt, a módosított bruttó 50 MFt tehát nettó 40 MFt. Persze az ajánlattevő meg hülye lenne szólni az ajánlatkészítés szakaszában, hogy gyerekek ez el van kú..va. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy az eredeti és a módosított ajánlat közti különbség zöme visszaosztásra került volna egyes vezetőkhöz. Hogy ezt ki fúrta meg, nem tudom.... Most páran pofára estek....Korrupció van, volt és lesz is. Welcome to Hungary....”
 • 2. Gyöngyi60 2011. január 29. 17:15
  „Megér ez ennyit? Érdekel valakit? Attól, hogy a TV közvetíti az üléseket még nem változik Csornán semmi. Nem lehetne valami értelmesebb dologra költeni azt a pénz?”
 • 1. Goldman 2011. január 29. 11:00
  „Na, ja. Persze, hogy duplán...hátha nem veszik észre és elfogadják....:)
  Kíváncsian várom, hogyan valósul meg az élőben való sugárzás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás Házsongárdért

Folyamatosan érkeznek felajánlások a kolozsvári temető megmentésére a hazai kistérségektől. Zöld… Tovább olvasom