Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Nyelvvizsga a bezárt iskolákból

Kapuvár–Csorna - A működtetésbeli gondok mellett is megfelelő oktatás folyt a Rábaköz alapítványi iskoláiban – állítják az érintett szülők. A gyermekek most önkormányzati intézményekben folytatják, ám a pedagógusok egy része munkát keres.

A Kapuváron és Csornán – a tanév végéig – iskolát üzemeltető Vocational Academy Alapítvány rábaközi működésével kapcsolatban a most bezárt iskolák tanulóinak szülei elmondták: az alapítványi intézmények működésében évről évre – jobbára anyagi jellegű – problémák voltak. A rossz körülmények ellenére azonban a szülők úgy vélik, az intézmények pedagógusai megfelelő színvonalon tanították csemetéiket. Ennek egyik példája a minapi, győri angolvizsga, ahol tíz kapuvári (Gasznerné Klima Ildikó és Nagy Beatrix felkészítésével) és tizenegy csornai (Kalmár Mária felkészítővel) gyermek tette le az úgynevezett juniornyelvvizsgát. A tízévesek az alapfokú szintnek megfelelő próbatételt Győrben, fővárosi vizsgáztatók előtt teljesítették.

A vokis intézmények megszűnte miatt a diákok önkormányzati fenntartású intézményekben folytatják tanulmányaikat.

Az intézményekben uralkodó állapotokkal lapunk is többször foglalkozott. Egy ott dolgozó olvasónk Kisalföldnek küldött üzenete is rámutat az állapotokra:

˝Válságban, munka nélkül. Nagy reményekkel Kapuváron is indult a Voki, a fizetős iskola Nagy Ottó vezényletével és nagy-nagy szavakkal. Döcögve működött, majd emberek mentek tönkre, de a kutya sem törődött velük. A jó adminisztráció miatt a felügyelet rendben talált mindent. Az iskolák működhettek tovább, de bérek és közüzemi díjak kifizetése nélkül. Nagy Ottó meg Angliában továbbképzésen járt. A tanév végén mehet mindenki a szélrózsa minden irányába, aztán bér helyett talán munkanélküli-segélyt kaphat. A gyerkőcök útnak indulnak, az alkalmazottak meg az utcára, bér és munka nélkül. A létrehozók meg egy másik alapítványi név mögé bújva élik világukat, míg mi utcán vagyunk és kilátás sincs a munkalehetőségre... Ny.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a besurranó tolvajokat

Kapuvár - A kapuvári rendőrök elfogták azokat a besurranókat, akik egy minapi temetés alatt a… Tovább olvasom