Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Német és erdélyi testvérkapcsolatok

Bősárkány - A bősárkányiak a napokban Knittelsheimben jártak. Az ottani életforma megismerése, a példaértékű közszolgáltatási rendszer tanulmányozása a két település közötti együttműködés legfőbb célja.
Két éve lépett kapcsolatba egymással Bősárkány és a németországi, a belga, francia határhoz közeli Knittelsheim elöljárósága.
– A németek olyan magyar települést kerestek, amellyel ki tudják építeni a testvérkapcsolatot – mondta Szalay Imre, Bősárkány polgármestere. – A választásuk ránk esett és tavaly augusztusban meg is látogattak bennünket, mi pedig október elején utaztunk hozzájuk. Szintén az elmúlt évben ünnepélyes keretek között aláírtuk a testvértelepülési megállapodást is.

Így most már nemcsak erdélyi, hanem német helyhatósággal is kapcsolatban állunk úgy az intézmények, mint a családok révén.

Szalay Imre hozzátette: a napokban jártak ismét Németországban, az együttműködés célja az ott élő emberek, az ottani életforma megismerése, a szerinte példaértékű közszolgáltatási rendszer tanulmányozása.

A két település küldöttségei egyelőre évente látogatják egymást, de azt tervezik, hogy ezen a gyakorlaton változtatnak és a vendégeskedésre kétévenként, egy-egy kiemelkedő helyi esemény alkalmával kerül sor.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tüzelővásárlás (is) pénztárcafüggő

Rábaköz - Ma már a tüzelővásárlást is a pénztárca határozza meg. Szezon elején nagyobb a kereslet,… Tovább olvasom