Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Nem roskadt össze, hobbit keresett

Egészsége miatt dolgozni nem tud a nyugdíj mellett a bősárkányi Lidi Andrásné. Elfoglaltságot keresett magának, amivel értelmesen telnek a mindennapok. A csuhébabákat választotta.


A bősárkányi Lidi Andrásnét idén januárban mutattuk be olvasóinknak. (Kisalföld, 2011. január 26.) Az asszony akkor nehéz helyzetben volt. Súlyos balesete miatt dolgozni nem tudott, rokkantsági nyugdíjra azonban nem lett jogosult. Kilátástalan volt élete, kilencvenesztendős édesapja nyugdíjából tartották fenn magukat. A napokban ismét jelentkezett Lidi Andrásné szerkesztőségünkben. Azóta nyugdíjas lett és a hétköznapokra is tartalmas elfoglaltságot talált.

Hobbijával nem csak magának és családtagjainak szerez azóta örömet: csuhéfonónak állt. Kezei közül babák, karácsonyi díszek kerülnek ki, de megörökítette fiatalkora bősárkányi zenekarát is.

Lidi Andrásné másoknak is ajánlja, hogy találjanak maguknak tartalmas elfoglaltságot nyugdíjaséveikre.
Lidi Andrásné másoknak is ajánlja, hogy találjanak maguknak tartalmas elfoglaltságot nyugdíjaséveikre.


– A balesetem után teljesen megváltozott az életem. Előtte varrónőként dolgoztam, de egészségi állapotom miatt nem tudtam munkát vállalni – idézte fel a két évvel ezelőtt történteket az asszony. – Munkanélküli lettem, aztán szerencsére sikerült nyugdíjba mennem, mivel megfeleltem a feltételeknek. Korábban gondolkodtam azon, hogy nyugdíj mellett vállalok majd munkát, de ez a tervem meghiúsult. Valamit azonban kezdeni akartam magammal. Sógornőmnél láttam egy csuhébabát. Közelebbről megvizsgálva úgy gondoltam, ilyet én is tudok csinálni. Kísérleteztem, s úgy érzem, egyre szebb dolgokat készítek.

Lidi Andrásné megörökítette már a harsonás angyalokat, a kötögető nagymamát, a vadászt a lesen, hétköznapi eseményeket. Karácsonyra külön ajándékokat formáz.

– A nagy baba elkészítése egy, a kisebbek fél nap alatt elkészülnek. Örömet okoz ez a munka. Úgy érzem, megtaláltam a nekem való elfoglaltságot, ami értelmet ad a nyugdíjaséveknek. A legjobban azt szeretem, amikor a családom is velem van és besegítenek. Vagy csak egyszerűen egy jót beszélgetünk, miközben a babák formálódnak. A legtöbbet megtartom magamnak, de sokat elajándékoztam már. Lefoglalom magam, ezt ajánlom másoknak is, mert ez olyan kikapcsolódás, mialatt elfelejtem a gondokat.

Csak egészen kicsi kézügyesség és sok-sok türelem kell hozzá – tette hozzá Lidi Andrásné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati támogatás: fejlesztett a Hantech

Közel százmillió forintos pályázati támogatással fejlesztették a technikai színvonalat idén a… Tovább olvasom