Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Nem emelkednek a képviselői fizetések

Zárt ülés keretében döntés született a Rábaközi Művelődési Központ vezetőjéről, a városatyák nagy többséggel, öt évre a soproni Fajkusz Attilát nevezték ki az intézmény élére.
Kapuvár képviselő-testületének hétfői ülése az Égáz és az E.ON Zrt.-k beszámolójával kezdődött. A két cég a Kapuvárt érintő működéséről és a fejlesztés irányairól tájékoztatta a városatyákat.

A gázszolgáltató képviselője hangsúlyozta, a kapuvári bekötések százhúsz napos határidejét a különféle szabályozások, tervezések és műszaki ellenőrzések zökkenőmentes lebonyolítása indokolja. Tájékoztatott arról is, hogy jövő év áprilisától új, éves leolvasású számlázást vezet be a szolgáltató. Ennek lényege, hogy a fogyasztók tizenegy hónapig azonos összegű számlákat kapnak és a tizenkettedik hónap számláján történik az éves elszámolás. Az Égáz Zrt. képviselője azonban hozzátette, akinek ez a megoldás nem megfelelő, havi leolvasással is fizetheti a gázszámlát. Az áramszolgáltató részéről Balics Róbert ügyfélmenedzser képviselői kérdésekre válaszolva elmondta, az áramszolgáltató a vezetékek menti gallyazást a továbbiakban egyezteti a városi főkertésszel és az önkormányzattal. Szó volt a gartai regionális városközpont légvezetékeinek föld alá helyezéséről is, de ez ügyben további tárgyalásokra lesz szükség. Kóczán Zoltán alpolgármester a város egy régi szándékát vetette fel, miszerint a hivatal szeretné, ha éjfél után a városi közvilágítás minden második lámpatestje – energiatakarékossági okokból – ki lenne kapcsolva. Balics Róbert szerint azonban ehhez tízmillió forintot meghaladó beruházás szükséges, amit a megrendelőnek, vagyis a kapuvári önkormányzatnak kellene fizetnie. A további napirendi pontok közt tárgyalták az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok képviselőinek beszámolóját. Ezeket elfogadták a képviselők.

Gyors szavazással döntöttek a helyi képviselők és testületi tisztségviselők javadalmazásáról. Hámori György polgármester hangsúlyozta, az illetmények mértéke a négy évvel ezelőttivel megegyező, az önkormányzati rendeletbe csak az új struktúrának megfelelő megnevezések (például tanácsnok) kerültek be.

Testületi döntés született egy, már többször tárgyalt ügyben is. Szalay Antal vállalkozó negyvenkilenc és a kapuvári önkormányzat ötvenegy százalékos részarányával közhasznú társaságot hoztak létre a Németországból beszállított egészségügyi berendezések elosztására és javítására. A társaság ügyvezetője a Provertha Zrt. alkalmazottja, Szabó Gyula lett, a felügyelőbizottságban Szalay Antal, Szabó László, Göndöcs Györgyné és dr. Biró Péter foglalnak helyet, könyvvizsgálónak Vida Tamást választották.

Zárt ülés keretében döntés született a Rábaközi Művelődési Központ vezetőjéről, a városatyák nagy többséggel, öt évre a soproni Fajkusz Attilát nevezték ki az intézmény élére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézmények, utak, csatornázás

Zöld Pétert harmadszor bízták meg a szilsárkányi választók a polgármesteri teendők ellátásával. Tovább olvasom