Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Négyszázmilliós beruházás Beleden

Egy francia cég négyszázmillió forintos beruházással új üzemet épített Beled határában.
Az aromaüzem hivatalosan pénteken kezdte meg a működést. Jelenleg is folyik a munkaerő-felvétel.

– Közép-Európában az első ilyen jellegű – közel négyszázmillió forintos beruházással készült – üzemünket nyitjuk meg – mondta Fabien Goulabert, a Beleden letelepedett aromaüzem cégvezetője. A pénteki avatón a francia vezető hangsúlyozta: több magyarországi város – többek közt Debrecen és Győr – környékének megtekintése után végül a rábaközi település mellett döntöttek.

Állateledelek aromái

– Nem a beledi önkormányzatot minősítve, de a letelepedés során lassan profik lettünk a magyar bürokráciában – tette hozzá Goulabert úr. A Beleden gyártott termékek az állateledelek aromáját alkotják, a Rábaközből látják el többek közt a magyar gyártókat, de exportálnak Bulgáriába, Ukrajnába, Csehországba és Lengyelországba is.

Húsz főre bővítenek

A beledi telepre jelenleg tíz dolgozót vettek fel, a cégvezető szerint jövőre közel húsz munkatársra bővítik a létszámot. Jobbára belediekre számítanak, ám a termelésirányítással a kapuvári Kovácsné Kiss Ildikót bízták meg. A megnyitón a francia cégvezető kijelentette: sok terméket kell eladniuk, hogy sok adót fizethessenek Belednek.

Nehéz munkaerőt találni

Tompáné Balogh Mária beledi polgármester boldogan jegyezte meg: az elmúlt évek gyárbezárásai után végre megnyitóra is sor került. – Több hasonló kisüzemre lenne szükségünk, a multik csak ideiglenes tartózkodási helynek tekintenének bennünket – tette hozzá. A megnyitó emelkedett szavaiba azonban némi üröm is vegyült, hiszen mind a franciák, mind a belediek megjegyezték: a környék munkanélkülisége ellenére is nehezen találnak munkaerőt az üzembe. Fabien Goulabert azonban bizakodóan tekint a jövőbe és ahogy kijelentette: Beleden hosszú távra terveznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerkezetváltás a kapuvári városházán

A kapuvári városházán végrehajtott struktúraváltás első két hónapjának tapasztalatairól beszélt a gazdasági és a humán iroda vezetője. A költségvetés és a törvényesség legfőbb őreiként jelölték ki feladataikat az irodavezetők. A kapuvári városházán február elejétől szerkezeti átalakítás történt. Tovább olvasom