Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Munkaadói juttatások a Rábaközben

Étkezési jegy, üdülési csekk, ruhapénz: juttatások, melyeket a munkáltatók a béren felül adhatnak munkavállalóiknak.
A munkaadók a fizetésen túl különböző juttatásokkal honorálhatják alkalmazottaik teljesítményét. Ilyen például az üdülési csekk, az utazási hozzájárulás, könyv- és kultúrautalvány, iskolakezdési támogatás, egészség-, illetve önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, étkezési és termékvásárlási utalvány.
A törvény idén januártól 400 ezer forintban korlátozta a munkavállalóknak egy évben összesen adómentesen adható természetbeni juttatások mértékét.

Az üdülési csekk például adómentes 62 és fél ezer forintig. Az iskolakezdési támogatás gyermekenként 19 ezer forintig, a melegétkezési utalvány 9, az étkezési jegy 4 ezer 500 forintig ingyenes.
A Rábaközben a veszkényi Met-Na kft. dolgozóit igazán megbecsüli a cégvezetés. Amint azt Nagy Béla ügyvezetőtől megtudtuk: munkatársaiknak jár a hatvanezer forintos üdülési csekk, támogatják különböző, a cég profiljához igazodó tanfolyamok elvégzését és adnak 4000 forintos étkezési jegyet is. Fizetnek önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, 3500 forintot, iskolakezdéskor segítik a szülőket és fizetik a tizenharmadik havi bért is.

– Vannak a kft.-nél egyéb juttatások, ösztönzők is, például számítógép- vagy autóvásárlásnál támogatjuk a legkiválóbb dolgozóinkat 100–200 ezer forint értékben – tudatta Nagy Béla. A szanyi Interfa kft. közel ötszáz dolgozóját a cég utaztatja, tehát ennek költsége nem terheli a munkavállalót. Megkapják ezenkívül a maximális étkezési jegyet és általános baleset-biztosítással is rendelkeznek, ami otthoni balesetre is „fizet".

– A dolgozók minőségi prémiumban is részesülhetnek és létezik a hűségprémium is, amit a nálunk eltöltött idő után fizet a kft. – mondta Huszár Ferenc üzemvezető. A kapuvári Diadal rt. elnök-vezérigazgatójától megtudtuk: minden dolgozójuk teljesítményprémiumot kap, évente háromszor pedig ötezer forintos élelmiszer-utalványt osztanak ki.

– Az alapszabály szerint munkaruhát adunk munkatársainknak. Vállalatunk tulajdonában több üdülő is van, ahol az rt. alkalmazottai kedvezményes áron pihenhetnek. Ugyanezt biztosítjuk más, az ország különböző területein lévő üdülőkben is – tette hozzá Papp József.
A Provertha rt. kapuvári üzemvezetője, Füzi István érdeklődésünkre elmondta: étkezési hozzájárulást kapnak dolgozóik, havonta 4500 forintot. Ezenkívül minden munkatársuknak a beosztásához szükséges munkaruhát is biztosítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két intézmény egy kistérségi központban

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás szervezetén belül új szolgáltatásként kezdett működni a… Tovább olvasom