Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Mosolygós Boldogasszonyt ünnepelték a búcsúban

A kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta az osli Nagyboldogaszszony-ünnepet. A helyi plébános saját költségén szeptemberben emléktáblát állíttat a kapuvár-gartai világháborús hősöknek.

– A minap ünnepeltük Osliban a mennyekbe felvett Szűzanyának, Nagyboldogasszonynak ünnepét, vagy ahogy a Rábaközben ismert és gyakran használt kifejezés mondja, az osli „Mosolygós Boldogasszonyt" – tájékoztatott Szaradics József osli plébános. A rábaközi kisközség országszerte neves temploma évente több mint egy tucat búcsúnak ad otthont, ahova szerte Magyarországról és a határon túlról is érkeznek a hívek.

Osli: Fontos búcsújáró hely napjainkban.
Osli: Fontos búcsújáró hely napjainkban.

– A legutóbbi ünnepen abban a szerencsében és áldásban lehetett részünk, hogy a kalocsa-kecskeméti érsek, dr. Bábel Balázs érkezett hozzánk, hogy az ünnepi szentmisét bemutassa és a prédikációban tanítson minket – tette hozzá az osli plébános.

Az osliak ünnepélyesen fogadták az érkező főpapot, aki a falu határától hintóban, lovas kísérettel és az osli fiúk és lányok feldíszített kerékpárjainak kíséretében érkezett a plébániára.

– Az érsek atya prédikációjának középpontjában Mária, a Napba öltözött asszony, azaz a Nagyboldogasszony volt – mondta Szaradics József.
Az osli plébános elmondta, szeptember 18-án, pénteken este hat órakor a kapuvár-gartai Szent Sebestyén-templomban megemlékező szentmise lesz az első világháborúban meghalt gartaiakért, illetve felajánlásából és költségére a második világháborúban elhunyt kapuvár-gartaiak névsorát tartalmazó táblát áldja meg. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton atya az új apát

Nagy esemény színhelye volt a napokban a csornai Premontrei Apátság. Tovább olvasom