Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Miniszteri kitüntetés a karatékának

A tizenhét éves, fertőszentmiklósi Fábián Márk, a kapuvári Castrum SC fiatal versenyzője és a soproni Széchenyi István Gimnázium diákja a minap kapta meg a Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója kitüntetést.
A díjat Budapesten, a Magyar Sport Házában rendezett ünnepségen Balogh Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője adta át. A rangos elismerést Márk a 2011/12-es tanévben elért kitűnő tanulmányi eredményével (az elmúlt 10 évben kitűnő volt) és kimagasló karateeredményeivel érdemelte ki (országos diákolimpiai döntő, I. hely, Európa-bajnokság III. hely, utánpótlás országos bajnokság, II. hely).

Fábián Márk Budapesten vehette át tanulmányi és sporteredményeiért a kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjétől.
Fábián Márk Budapesten vehette át tanulmányi és sporteredményeiért a kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjétől.

A fiatal fiú a Kisalföldnek elmondta, 10–11 éve sportol a kapuvári egyesületben. – A mozgás, a sport nagyon fontos eleme annak, hogy valaki a tanulásban is megállja a helyét. A kitartást, a fegyelmet a sportcsarnokokban kell elsajátítani – fogalmazott Márk. Elmondása szerint a karaténak köszönhetően nemcsak egy kiváló csapatot, élvezetes elfoglaltságot talált meg Kapuváron, úgy látja, a sportág fogásainak még gyakorlati haszna is lehet életében.

– Sajnos egyre nehezebb összeegyeztetni a napi másfél óra edzést a tanulással és a Sopron–Kapuvár–Fertőszentmiklós ingázással, de amíg bírom, biztos folytatom – avatott be a napi nehézségekbe a fiatalember. Hangsúlyozta, e két dolog mára teljesen kitölti az életét. – Lassan a lányokon is gondolkodom, rájuk is kellene szánni egy kis időt, de ez utóbbi egyelőre kivitelezhetetlennek tűnik – jegyezte meg nevetve a fiatal kiválóság.

– Úgy vélem, e díj annak elismerése, hogy az élsport megfér a kiváló tanulmányi eredmény mellett is – fogalmazott Fábián Márk.

A fiatal karatéka jelenleg a júniusi kyokushin Európa-bajnokságra készül, heti 10–12 alkalommal edz Németh Gábor szakmai irányítása alatt úgy, hogy Márk előrehozott érettségit tesz Sopronban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz az idei lovas király?

A Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület május 20-án, pünkösdhétfőn tartja hagyományos pünkösdi… Tovább olvasom