Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Mérgesen támogatják a betelepülőket

Fiatalokat, gyerekes családokat vár az önkormányzat Mérgesre. A polgármester szerint a megye ékszerdobozát előbb-utóbb mások is észreveszik, megszeretik.

A megye ékszerdobozának, gyöngyszemének tartja faluját Balázs Vince. Mérges polgármestere abban bízik, hogy előbb-utóbb ezt mások is észreveszik és a települést választják otthonuknak. A fiatalokat támogatásokkal várják a Rába partján.

 

– Letelepedéskor kétszázezer forintot kapnak vissza nem térítendő támogatásként és háromszázezer forint kamatmentes kölcsönt is adunk.
Balázs Vince polgármester
– Sajnos az utóbbi években nem sikerült családokat Mérgesre csábítani. A lélekszám kilencven fölött mozog, de a kritikus százat nem tudtuk átlépni. Nem elvetendő támogatást nyújtunk azoknak, akik a községünket választják. Letelepedéskor kétszázezer forintot kapnak vissza nem térítendő támogatásként és háromszázezer forint kamatmentes kölcsönt is adunk. A kiskorú gyerekek után negyvenezer forint jár a családoknak. Jó volna, ha azon kellene gondolkodnunk, honnan teremtjük elő a pénzt a költözőknek. Sajnos emiatt egyelőre nem fáj a fejünk.

Balázs Vince ennek ellenére bizakodó. Úgy véli, aki egyszer megismeri Mérgest és megtapasztalja a varázsát is, nem vágyódik el onnan. A Balázs család is így került egyébként a településre hét évvel ezelőtt a szomszédos Rábapatonáról. Azért, hogy a helyiek jól érezzék magukat a faluban, az önkormányzat igyekszik mindent megtenni. Felújítják a középületeket, próbálnak forrást szerezni az utak karbantartására. A tervek közt van a falubusz garázsának, a helyi boltnak és kocsmának a rekonstrukciója. Korszerűsítenék a ravatalozót, utat építenek a temetőben és a közvilágítást vezetnék ki a sírkertbe.

– Mind szélesebb körben szeretnénk megismertetni a községet. Egy nagyobb, esetleg többnapos rendezvény megszervezésében gondolkodunk, ami lehetne vásár vagy fesztivál. Azt azonban már most is tudjuk, hogy a turizmus és idegenforgalom fejlesztéséhez nagyon sok háttérmunkára és a települések összefogására van szükség – tette hozzá Balázs Vince.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. december 07. 18:59
    „hahahaha:(((((((((((((((”
  • 1. janika 2010. december 07. 17:13
    „Hogy tolakodnak!Szinte mérgesen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a hó eltakarítása?

A kapuvári önkormányzat hóeltakarítási terve szerint a mentőké, a buszoké és a dolgozóké az… Tovább olvasom