Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Menekült-tábor családoknak Kapuvár mellett? Miklósmajor-ügyben továbbra is titkolóznak

Menekült-tábor családoknak Kapuvár mellett? Miklósmajor-ügyben továbbra is titkolóznak
Az épület rendbetételére többen pályáztak, sőt a pályáztató társaság bejárásra is elvitte azokat a vállalkozókat, akik a lehetséges kivitelezői lehetnek a munkálatoknak.
Reagált, de nem válaszolt a belügyminiszter arra a parlamenti kérdésre, menekülttábornak szánja-e a kormány a kapuvár-miklósmajori egykori laktanya épületét. Azt közölte, minden a migrációs helyzettől függ.

Eközben információink szerint kivitelezőt kerestek épületek bontására, a laktanya felújítására.

Lázár János kormányinfón még azt mondta: "Nem lesz Kapuváron menekülttábor". A miniszter arra reagálva közölte mindezt, hogy szeptember 22-én megírtunk, Magyar Zoltán képviselő szerint menekülttábor lesz a szebb napokat látott laktanyából.

Lázár János és a belügyminiszter szavainak ellentmondani látszik, hogy a városban több olyan véleménnyel is találkoztunk, amely a miklósmajori volt laktanya rendbetételéről szól, sőt, többen tudni vélték annak a vállalkozónak a kilétét, aki az épületet felújítja és az udvaron álló több létesítményt (disznóól, garázs, szikkasztó) elbontja.

Információink szerint a belügyminisztérium tulajdonában álló épület rendbetételére többen pályáztak, sőt a pályáztató társaság bejárásra is elvitte azokat a vállalkozókat, akik a lehetséges kivitelezői lehetnek a munkálatoknak. Úgy tudjuk, a bevándorlási hivatalhoz már többen el is küldték az árajánlatokat

Más forrásból úgy értesültünk, hogy a bontási munkálatokra már kiadták az engedélyeket, s miután a munkákat elvégzik, (lakó) konténereket helyeznek el a laktanya udvarán. A bontási engedély kiadása miatt megkerestük a kapuvári önkormányzat építésügyi osztályát, ahol annyit közöltek kérdésünkre, hogy "ilyen hivatali ügyben nem adhatunk tájékoztatást" - hangzott röviden a választ. Megismételtük a kérdést, arra hivatkozva, hogy állami tulajdonról van szó, és közpénzből bontanak, de másodszor is azt a választ kaptuk, hogy nem adnak tájékoztatást.

Úgy tűnik a laktanya ügyét egyelőre nagy hallgatás övezi. Egy biztos, a belügyminisztérium továbbra is csendben van, kerüli a konkrét válaszadást, portálunk megkeresésére sem válaszolt. Kérdéseinket elküldtük a bevándorlási hivatalnak is, egyelőre onnan sem kaptunk választ.
Városi legendák

Egy újabb városi legenda szerint, nem történt egyéb, mint vevőre talált a miklósmajori laktanya, a migráns-vonalat csak a választások miatt hintette el a propaganda-gépezet. De hallottunk olyan verziót is, amely szerint menekülő családok kapnak szállást az épületben.„A miniszteri válasz – mivel kikerüli a válaszadást – arra enged következtetni, hogy számolnak Miklósmajorral mint lehetséges helyszínnel. Ezzel a térségben lakók számára sem adott megnyugtató választ" – reagált a kérdést beadó Magyar Zoltán. A képviselő kedden újra feltette a kérdést a belügyminiszternek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem használhatják a csornai elkerülőt a hétvégén - térkép

Nem használhatják a csornai elkerülőt a hétvégén - térkép
Két napig lezárják az M85-M86 gyorsforgalmi út Csorna elkerülő szakaszát. Tovább olvasom