Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megújult a községi ravatalozó

Győrsövényház - Hatmillió forintból újította fel a község ravatalozóját a győrsövényházi önkormányzat. A beruházást a regionális fejlesztési tanács is támogatta.

Mintegy százan gyűltek össze pénteken este a győrsövényházi temetőben, de ezúttal nem gyászoló szívvel, hanem örömmel. A megújult ravatalozó átadási ünnepségét tartotta a település önkormányzata. Hokstok Imre polgármester köszöntőjében emlékeztetett rá: először 2001-ben próbáltak pályázati támogatást szerezni a fejlesztéshez, míg végül tavaly sikerrel jártak a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál. Időközben önerőből is költöttek a sírkertre: kovácsoltvasból készült kaput és míves kandelábersort szereltek fel, urnahelyeket készítettek, valamint felújították a kerítést.

Avatás: Balogh József és Hokstok Imre vágta át a nemzetiszínű szalagot.
Avatás: Balogh József és Hokstok Imre vágta át a nemzetiszínű szalagot.

A mostani beruházás során kicserélték a ravatalozó tetejét, az ereszcsatornákat, a járólapokat és a nyílászárókat, vécét alakítottak ki, és elvégezték a külső tatarozást is. Emellett szép faoszlopokon álló, oldalról nyitott résszel bővítették az épületet, illetve a község saját forrásából rendbe hozták a csaknem száz méter hosszú temetőutat.

Balogh József, a regionális fejlesztési tanács elnöke avatóbeszédében kiemelte: a hatmillió forintos összköltségből több mint négymilliót tett ki a céljellegű decentralizált előirányzatból nyújtott támogatás. Úgy vélte, a kivitelezés minősége is bizonyítja, hogy a pénz jó helyre került. Dicséretesnek nevezte, hogy a helyi képviselő-testület gondol az elődökre, az elhunytakra, és azt is, hogy más terveivel a jövőt építi, a község népességmegtartó erejét növeli.

A megújult épületet Gőgh Tibor plébános szentelte fel.


Először 2001-ben próbáltak pályázati támogatást szerezni a fejlesztéshez, míg végül tavaly sikerrel jártak a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. augusztus 03. 17:56
    „Torgyán a templomokra szórta a közpénzt a Balogh Jóska meg a hullaházakra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melléképület égett: két fia mentette az idős nénit

Bogyoszló - Ötven és ötvenhét éves fia segítségével jött ki az égő házból egy nyolcvannégy éves idős… Tovább olvasom