Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megújult a községháza is

Hövej - Szombaton adják át Hövejen a felújított községházát és ravatalozót. A munkálatok egy részét adományokból és pályázatokból fedezték, de „zsebbe nyúlt" a helyi önkormányzat is.

Tízmilliót költött a községházára, közel nyolcmilliót pedig a temetői ravatalozóra a höveji önkormányzat. A pénzt pályázatokból, adományokból és saját forrásokból teremtették elő.

Ma, a falunapon adják át a település felújított ravatalozó-kápolnáját. Az 1961-ben épült ravatalozó az elmúlt években egyre rosszabb állapotba került, falai elmozdultak, megrepedeztek. – A temetői ravatalozó-kápolna fontos a hövejiek számára, nemcsak eredeti funkciója miatt, hanem a település arculatát is jelentősen befolyásolja – mondta Némethné István Erzsébet höveji polgármester. Az épület tetejét és padozatát kicserélték, valamint új színt is kapott a ravatalozó. A munkák 7,6 millió forintba kerültek, melyből 3,2 millió forintot pályázatból, 3,7 milliót saját erőből teremtettek elő. Kétszázezret adott át támogatásként az önkormányzatnak a Fejlődő Hövejért Alapítvány, ugyanennyit egy Hövejről elszármazott adományozó, háromszázezret pedig egy helyi vállalkozó. Kisebb összeggel és társadalmi munkával helyi lakosok is segítettek. A felújított ravatalozót szombaton adják át, a polgármester azonban hozzátette, a temetőnek és környékének csinosítása ezzel nem ért véget, mert parkosítást és járdajavítást terveznek a közeljövőben.

Némethné István Erzsébet: Az önkormányzat épületének felújítását részben helyiek finanszírozták. Megújult a höveji ravatalozó-kápolna is (a kis képen). Fotó: Turbók Attila
Némethné István Erzsébet: Az önkormányzat épületének felújítását részben helyiek finanszírozták. Megújult a höveji ravatalozó-kápolna is (a kis képen). Fotó: Turbók Attila

Két évvel ezelőtt viharkárt szenvedett a községháza, ennek nyomán 2,4 millió forintot kaptak vis maior keretből és a megyei önkormányzat is adott támogatást- mondta Némethné István Erzsébet polgármester.
Ugyancsak szombaton adják át a felújított községháza épületét is. Az 1900-as évek elején még szegényháznak adományozta az épületet Pócza Ferenc, később a tanácsnak és a postának is otthont adott a napjainkban több mint százéves épület. Ez az átalakítás és javítás az első nagyobb rekonstrukció volt az építés óta. A polgármester elmondta, két évvel ezelőtt komoly viharkárt szenvedett a községháza, ennek nyomán 2,4 millió forintot kaptak vis maior keretből és a megyei önkormányzat is juttatott támogatást a felújításra. Az épületen nyílászárókat cseréltek, burkolatot és tetőt javítottak, valamint megerősítették a födémet is. A felújítás költségei elérték a tízmillió forintot, melyből 7,6 milliót saját erőből fedezett a helyi önkormányzat. – Azt azonban el kell mondanom, nagyon komoly anyagi segítséget kaptunk a befektetőktől is – jegyezte meg Némethné István Erzsébet.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. augusztus 15. 20:07
    „"Zsebbe nyúlt" vajon kinek a zsebébe nyúlkáltak, amikor a Höveji "csipkeverő testvérekre" is kivettették a szemétszállítási díjat! Biztos sok volt annak idején a cérna hulladékuk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér épülhet saját forrásból

Kapuvár - A kapuvári társasházak közös pénzének jó részét elviszi a javítás és a fenntartás. A… Tovább olvasom