Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Megújul az egykori járásbíróság Kapuváron - Fotók

A kapuvári önkormányzat 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az egykori Járásbíróság épületének rekonstrukciójára.

Településkép megújítása Kapuváron címmel január 27-én délelőtt 11 órakor tartották a projekt ünnepélyes nyitórendezvényét az egykori járásbíróság épületében (Kapuvár, Fő tér 22.).

Kapuváron az egykori járásbíróság épülete várhatóan májusra újul meg - hangzott el a projekt csütörtöki nyitórendezvényén. Hámori György polgármester elmondta: szándékaik szerint ez a városközpont-rehabilitáció első lépése. Hámori György hozzátette: sikeresen vették egy kétkörös pályázati eljárás első menetét, így arra számítanak, hogy nyárra aláírhatják a támogatási nyilatkozatot, s megkezdődhet a 2012 végéig tartó, 650 milliós munka. Ennek keretében felújítanák a polgármesteri hivatalt, a város művelődési házát, az ezeket körülvevő tereket, illetve a piacot.

Az eseményen elhangzott: a 19. század utolsó harmadában épített, most önkormányzati intézményeknek és civil szervezeteknek otthont adó épületben a külső felújítás mellett kicserélik a nyílászárókat, megerősítik, cserélik a tetőszerkezetet, szigetelnek.

Ahátsó bejáratot alkalmassá teszik arra, hogy fogyatékkal élők is akadálymentesen bejussanak az épületbe. Mindehhez 50 millió forintot nyert az önkormányzat; ehhez jött még a 11 százalékos önrésze és további hárommillió forintos ráfordítása. Az eseményen elhangzott: a projekt következő fázisa az udvar és az épület környezetének tereprendezése, térburkolása; ennek 4-5 milliós költségét már saját forrásból fedezi az önkormányzat.


Előzmények >>

Fotók: Tubók Attila
Fotók: Turbók Attila


Fotók: Tubók Attila
Fotók: Turbók Attila

Olvasóink írták

  • 2. Laza 2011. január 29. 00:09
    „Kedves szúrós tekintetű képviselő Úr!! M-85? Az eddigi teljesítmény nemhogy halovány, de egyenesen =0 val.”
  • 1. janika 2011. január 27. 18:43
    „"19. század utolsó harmadában épített, most önkormányzati intézményeknek és civil szervezeteknek otthont adó épületben" Jé, hát mégis közzé lehetett tenni? No így már senki sem gondolhatja, hogy a közpénzen szerzett javak magánzsebbe vándorolnak.
    De, ha a régészek a pincében megtalálják a Hany Istók csontjait esetleg(kiesnek egy szekrényből) azt is tegyék közzé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel már tallérral fizethetünk

Ősz elejére tervezik a Rábaközi Tallér bevezetését. A soproni Ha-Mi-Összefogunk Európai Szövetkezet… Tovább olvasom