Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megújul a konyha és az óvoda Páliban

Önkormányzati forrásból, saját erőből újítják fel Páliban a községi konyha és az óvoda épületét. 13 millió forintot költenek a beruházásra, a tervek szerint augusztusra végeznek.


Póczik András, Páli polgármestere elmondta: a két intézmény egy épületben működik. Emiatt egy egységként kezelik őket, és rekonstrukciójukat is egyszerre végzik el. A községben egyébként ez az egyetlen olyan önkormányzati ingatlan, melyet a közelmúltban nem újítottak fel.

A konyhának és az óvodának helyet adó épület külső felújítását is elvégzik. Póczik András polgármester elmondta: önerőből fejlesztenek.
A konyhának és az óvodának helyet adó épület külső felújítását is elvégzik. Póczik András polgármester elmondta: önerőből fejlesztenek.

A 86-os főút melletti épületet kívülről is rendbe teszik. Lecserélték már a tetőszerkezetet, elvégezték a bádogosmunkákat, a hőszigetelést. Cserélik a nyílászárókat, újjáépítik a kerítést, parkosítanak és parkolókat alakítanak ki. A konyhába új főzőüstöt is vásároltak, amit már használnak is a szakácsok. Az óvodai részbe új fektetőket szereznek, illetve festik a csoportszobákat.

Póczik András hozzátette: július elején kezdték a fejlesztést, a munkák idejére az óvoda leállt, de a konyha működik folyamatosan.

Várhatóan augusztus végén végeznek a szakemberek az épületben. A polgármester megjegyezte: a páli óvodában jelenleg tizennégy beíratott kisgyerek van. A következő években is hasonlóan alakul a létszám, így a szili intézmény tagjaként a fenntartás nem jelenthet gondot az önkormányzatnak.

Olvasóink írták

 • 4. sivatag66 2010. július 28. 20:26
  „janika !!! :(((((((((((”
 • 3. watchman 2010. július 28. 01:05
  „Próbálkoznak, ez baj?”
 • 2. janika 2010. július 27. 14:26
  „Sőt még a "Páli rossz vödör" is megújul!”
 • 1. accelerator 2010. július 26. 20:00
  „Ehetik a gyerekek az üzemi koszt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári búcsú: Anna bál szépe és zuhogó eső

A zuhogó eső ellenére jó hangulatú kapuvári búcsú zajlott a hét végén. Szombaton este… Tovább olvasom