Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Megoldódhat a vízelvezetés Csornán

Régi gondot szüntet meg rövidesen a csornai önkormányzat. Az Ifjúsági lakótelep és az Arany János utca kereszteződésében a csapadékvíz elvezetését teszik rendbe.
Csorna belterületével, felújításokkal, karbantartásokkal kapcsolatos napirendek is szerepeltek a város képviselő-testületének legutóbbi ülésén.

Kiválasztotta a plénum például azt a céget, amelyik a csornai úthálózat hibáit javítja ki. Erre a feladatra az önkormányzat felhívására három vállalkozás adott ajánlatot. A legkedvezőbbet a Swietelsky Magyarország kft. nyújtotta be.
Egy jellemző fotó az Ifjúsági lakótelepről esőzések idején. Várhatóan megoldódik a probléma. Fotó: Ginczli Sándor.
A cég az elvégzett munkákra tizenkét hónapos garanciát vállalt, az úgynevezett akut úthibák javítására pedig nyolcnapos határidőt. A megállapodásban szerepel kátyúzás, padkarendezés, a murvás utak karbantartása, árkok és átereszek javítása, burkolati jelek festése.

Rövidesen megoldódik Csornán az Ifjúsági lakótelep keleti oldalának vízelvezetése is. Akik ismerik a környéket, tudják, hogy esőzések idején egybefüggő víz borítja a lakótelep és az Arany János utca kereszteződését. A gyalogosforgalmat ellehetetleníti a kialakuló helyzet és autóval sem egyszerű a közlekedés. A testületi ülésre készült tájékoztatóból kiderül, hogy a területen van csapadékvíz-elvezető rendszer, de a kapacitása nem megfelelő.

Az önkormányzat a Pannon-Víz zrt.-től kért ajánlatot a hibák javítására. A társaság 12,7 millió forintos költséget számolt ki. A képviselő-testület ezt elfogadta, azaz megkezdődhet a lakótelep és az Arany János utca sarkánál a munka.

Javában tart viszont a Mártírok tere átalakítása, felújítása. A nyugati oldalán már korábban elvégezték a parkolók burkolatának cseréjét.

Most az áruház előtti részen dolgoznak a szakemberek. Az önkormányzat pályázaton nyert támogatást a kivitelezéshez. Ott a tervek szerint termelői piacot alakítanak majd ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatalmas gaztól a kanyar és a vad sem látszik a Rábaközben - fotó

A hatalmas gaztól a kanyar és a vad sem látszik a Rábaközben - fotó
A méteres fűtenger miatt beláthatatlanok a kanyarok Rábaköz-szerte is. A közútkezelő folyamatos,… Tovább olvasom