Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Megint elütöttek egy gyalogost a hírhedt zebrán Kapuváron - új infó: jelzőlámpás csomópont lesz itt - fotók

Egy 22 éves abdai férfi gázolt el autójával egy 28 éves kapuvári férfit. Nem ez az első baleset a veszélyes zebrán.
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Kapuváron még pénteken - az esetről most értesült portálunk. Mint a rendőrségtől megtudtuk, egy 22 éves abdai férfi közlekedett személygépkocsival a Győri úton, amikor a gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget és elütött egy 28 éves helyi férfit.
Fotó: rendőrség
A gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték. közúti közlekedési baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.
Megint elütöttek egy gyalogost a hírhedt zebrán Kapuváron. Fotók: rendőrség

Ezen a zebrán már több baleset történt, sajnos tragédiáról is beszámoltunk. 
 
Akkor, a balesetet követően bejárást tartott a helyszínen a Magyar Közút Nonprofit Zrt, a helyi rendőrség, valamint az önkormányzat, és megvizsgálták, hogy milyen forgalomtechnikai beavatkozások szükségesek annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen a gyalogátkelő. Az első lépés az volt, hogy sárga villogó került a zebrához, ám a körültekintő közlekedésre a gyalogos átkelőhely előtt sárga lassító burkolati jelek, kiemelt hátterű veszélyt jelző táblák, s ezeknek az úttestre festett szimbóluma is figyelmeztetnek.
Frissítés: 

˝A csomópont jelzőlámpás átalakítása szerepel az idei forgalombiztonsági programtervekben. A korábban kihelyezett kisméretű sárga villogók és egyéb forgalomtechnikai beavatkozások helyett egy várhatóan még hatékonyabb figyelemfelhívó rendszert építtethetünk, melyre már támogatási szerződéssel is rendelkezünk. Ez a fejlesztés a jelzőlámpás csomópont kialakításának első üteme lesz. A csomópont jelzőlámpás átalakítása a kivitelező sikeres, közbeszerzési eljáráson való kiválasztása után kezdődhet el, ez már folyamatban van, addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük - tudatta szerkesztőségünkkel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya szerdán.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a gyalogos-átkelőhelyek közelében történő körültekintő vezetésre az alábbiak szerint:
  • Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre.
  • A gyalogosok a járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe azt is, hogy a jeges, havas, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!
  • Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  • A gépjárművezetők legyenek óvatosabbak, mert a csúszós útburkolaton a gyalogosok és a kerékpárosok bizonytalanabbul közlekednek, jobban koncentrálnak a megcsúszás és az elesés elkerülésére, és ez akár el is terelheti, vagy megoszthatja a figyelmüket, s kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire, például a közeledő járművekre!
  • A gyalogosoknak is fontos, hogy saját testi épségük, biztonságuk érdekében láthatóak legyenek az utakon. Ezt hivatottak szolgálni a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton, esetleg hátizsákon. Főként a gyalogátkelőhelyen történő áthaladásnál és az útpadkán történő gyaloglás alkalmával lehet nagy jelentőségük, mivel korlátozott látási viszonyok között messzebbről látható a fényvisszaverő ruházatot viselő gyalogos.
  • Amennyiben gyalogosként lakott területen kívül az út szélén közlekednek, korlátozott látási viszonyok mellett kötelező a láthatósági mellény viselése, amely előírás a kerékpárosokra is vonatkozik.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom