Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Még májusban elkezdik a ravatalozó építését

Új, korszerű ravatalozója lesz a csornai Szent Antal-temetőnek. A Jószív kft.-nél úgy tervezik, még idén novemberben átadják a többfunkciós épületet.

A tervek szerint még idén novemberben elkészül a csornai Szent Antal-temető új ravatalozója. A sírkert üzemeltetője, a Jószív kft. önerőből készítteti, sőt, a cég új kirendeltséget is építtet. A temetőhöz tartozó, jelenleg üres területen építkezik a kft. a Szent Antal utcában.
Abdai Imre, a vállalkozás kirendeltségvezetője a Kisalföldnek elmondta: jelenleg a beérkezett kiviteli ajánlatok értékelése, elbírálása tart. Úgy képzelik, rövidesen kiválasztják a nyertest és még májusban a munka is elkezdődhet.

– Minden igényt kielégítő, a huszonegyedik századi elvárásoknak megfelelő ravatalozót terveztünk – fogalmazott Abdai Imre. – Lesz halotthűtő, papi öltöző és valamennyi kiszolgálóhelyiség rendelkezésre áll majd. A ravatalozóval egy időben készül el cégünk új kirendeltsége is. Második ütemben, az új épülethez szorosan kapcsolódva virágboltot és rendezvénytermet alakítunk ki. Utóbbit a gyászolók vehetik igénybe, a búcsúztatót, a tort tarthatják meg ott.

 A Szent Antal utcai terület 2000 négyzetméteres. A téglakerítés keleti végén nyitják meg a bejáratot. Első ütemben a ravatalozó és a kirendeltség készül el, majd a virágbolt és a rendezvényterem. Abd
A Szent Antal utcai terület 2000 négyzetméteres. A téglakerítés keleti végén nyitják meg a bejáratot. Első ütemben a ravatalozó és a kirendeltség készül el, majd a virágbolt és a rendezvényterem. Abdai Imre szerint a mai elvárásoknak megfelelő épületegyüttest hoznak létre.


A kirendeltség 281 négyzetméteres lesz, a ravatalozó 107. A területen parkolókat alakítanak ki, valamint a jelenleg zárt kerítésen kaput is nyitnak a sírkertbe. A Szent Antal-temetőben most még az 1727-ben épített kápolnában rendezik a szertartásokat. Abdai Imre megjegyezte: az épület az egyházközség tulajdona. Természetesen, ha a hozzátartozók kérik, a jövőben is használhatják ravatalozóként.

– Ha sikerül májusban kezdeni, akkor novemberben akár be is fejezhetjük az építkezést. Komoly beruházásról van szó, melyet a cégünk saját erőből valósít meg. Éppen ezért idén Csorna két temetőjében további nagyobb korszerűsítésekre nem gondoltunk. Természetesen a sírkertek üzemeltetését az eddigiekhez megszokott színvonalon biztosítjuk – jegyezte meg a kirendeltségvezető.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz volt a vakolat

A tervezett ütemben halad a rábcakapi evangélikus templom felújítása. Tovább olvasom