Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Maximum a hobbik mellett

Csorna - A csornai Nagy Ádám a négyszázkilencvenöt azon diák egyike, akik a lehetséges négyszáznyolcvan pontot érték el az idei felvételin. Szeret fúrni, sze relni és nem ijed meg az
olajszagtól. Mechatronikai mérnöknek készül.

A tizennyolc éves csornai Nagy Ádám azon négyszázkilencvenöt diák egyike, akik a megszerezhető legmagasabb, négyszáznyolcvan pontot érték el a felvételin. A győri Révaiban érettségizett fiatal mechatronikai mérnöknek készül.

– Érdekel az automatizálás, a programozás és a robotika, ezért választottam a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet – avatott be elképzeléseibe.

– Az írásbeli május elején, a szóbeli június közepén volt, az előre letett érettségi tárgyakat követően a végére jobbára csak a matekra ˝gyúrtam˝ – mondta Ádám. Az egyik tárgyból OKTV-s vizsgát tett, ami a régi rendszer szerint automatikus felvételit jelentett volna. Portálunknak elmondta, a Révai Miklós Gimnázium négy reál szakon elvégzett éve alatt sem volt ˝stréber˝ . Ha volt barátnője, akkor őt sem hanyagolta el és két hobbijának, a kerékpározásnak és a gépészkedésnek is hódolt.

Nagy Ádám: Kimagasló eredményeket motivált diákokkal és tanárokkal lehet csak elérni, a többi az csak kiegészítés. A fiatalember nemcsak a számítógépnél, a műhelyben is „otthon van˝.
Nagy Ádám: Kimagasló eredményeket motivált diákokkal és tanárokkal lehet csak elérni, a többi az csak kiegészítés. A fiatalember nemcsak a számítógépnél, a műhelyben is „otthon van˝.

– Szeretek fúrni, szerelni a családi ház műhelyében is, és nem ijedek meg az olajszagtól sem – tette hozzá. Ahogy Ádám elmondta, a sok tanulás Győrben volt, bejáróként a leckék jó részét nem hozta haza.

Nagy Ádám a felvételi eljárásban megduplázta érettségi eredményét, a többletpontokat pedig nyelvvizsgákból szedte össze. Elmondta, barátaival és osztálytársaival többször beszélgettek a magyar oktatás helyzetéről, ám hangsúlyozta, lehet ilyen-olyan rendszereket kidolgozni, a lényeg maga az ember. – Kimagasló eredményeket motivált diákokkal és tanárokkal lehet csak elérni, a többi az csak kiegészítés – jelentette ki Nagy Ádám.

Az előre letett érettségi tárgyakat követően a végére jobbára csak a matekra „gyúrtam"- mondta Nagy Ádám maximális pontszámú felvételiző.
Kevesebb mint ötszáz diáknak sikerült. A 400+80 pontos felvételi rendszer tavaly ˝vizsgázott˝ először. A legmagasabb összpontszám az alapképzésre jelentkezők esetében kétféleképpen számolható: a megszerezhető legmagasabb, kétszáz tanulmányi pont és kétszáz érettségi pont, vagy a kétszáz érettségi pont kétszeresét lehet ˝összeszedni˝, plusz a maximum nyolcvan többletpont. Az idei évben több mint 127 ezer diák felvételizett, akik közül 94 ezren folytathatják a tanulmányaikat. Az alap nappali államilag támogatott képzésekre jelentkezettek átlagosan 344 pontot értek el (a jelentkezők csaknem 82 százaléka), de volt 495 olyan jelentkező, akik maximális pontszámmal jutottak be.

Olvasóink írták

  • 1. Baradlay 2009. augusztus 06. 00:18
    „Ilyen sracokra van szukseg!!!!!!! GRATULALOK!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonévesen a hazai jazzelitben

Kapuvár - A huszonegy éves kapuvári Pintér Péter, a zeneakadémia zongora szakos hallgatója… Tovább olvasom