Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Lucas is segíti az életmentést

Több mint nyolcmillió gyűlt össze a rábaköziek egyszázalékos adófelajánlásaiból a csornai és kapuvári mentők támogatására.
Eitler Gergő, a Kapuvári Mentők Egyesülete (KME)  ügyintézője úgy véli, hogy felajánlásgyűjtő kampányuk sikere a több évre visszanyúló kemény munka eredménye. „Azon dolgozunk, hogy minél több emberhez eljusson a felajánlás lehetősége, a KME tevékenységének céljai és az is, hogy aki a mentőket támogatja, az jó ügyet szolgál.

Ez a szinte hihetetlen összeg több ezer rábaközi, jó szándékú ember összefogásának, valamint a kapuvári és a csornai mentők lelkiismeretes munkájának az eredménye. Mi pedig hálásak vagyunk nekik, ezzel életeket mentenek majd" – mondta Eitler Gergő. Tudatta: idén az adó-egyszázalékos felajánlásokból 8,2 millió forint folyt be a csornai és a kapuvári mentőállomás közös gyűjtése nyomán.

E pénzből korszerű orvos- és mentéstechnikai eszközök kerülnek az autóikba. Ezzel javítják a mentés színvonalát, valamint a dolgozók oktatására is fordítanak belőle.
A mentő jármű felszerelésének bővítésével a mentés színvonala is javul - Tudatta Kiss Ferenc (balra) (KME), az egyesület elnöke és Eitler Gergő, az egyesület ügyintézője.
A mentő jármű felszerelésének bővítésével a mentés színvonala is javul – Tudatta Kiss Ferenc (balra) (KME), az egyesület elnöke és Eitler Gergő, az egyesület ügyintézője.

A mentőknek évről évre ez az egyik fő bevételi forrásuk. De a magánszemélyek, vállalkozók és civil szervezetek mellett  számíthatnak az önkormányzatok támogatására is. Rábakecölön például jótékonysági bált rendeztek, a tombolából származó bevételt a kapuvári mentőautó fejlesztésére ajánlották fel.

„Életmentő készülékre gyűjtenek a mentők" címmel (Kisalföld, 2016. július 15.) írtunk arról, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül újraélesztő készülékre gyűjtenek a kapuvári mentőállomás autójába. A mechanikus mellkaskompressziós eszköz helyettesíteni tudja egy mentő- ápoló munkáját, aki így más életfontosságú beavatkozást végezhet. 

A Lucas2 nevet viselő műszer 4 millió 51 ezer 300 forintba kerül. Kónya Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány elnöke megkeresésünkre elmondta, köszönet illeti támogatóikat. Általuk hamarosan Kapuvárra kerül a készülék.

„Céljainkat magánszemélyek, a kis- és közepes vállalkozások, illetve közintézmények is segítik. Ezen túl az 1 százalékos adófelajánlás is sokat jelent. Az összefogás eredménye, hogy napokon belül át tudjuk adni azt a készüléket, melyre gyűjtöttünk. A későbbi támogatásokat egyéb mentéstechnikai eszközökre fogjuk fordítani" – tudatta Kónya Zoltán.


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklivel járták be az M86-ost - fotók

Biciklivel járták be az M86-ost - fotók
Néhány hét múlva itt már csak gépjárművel lehet közlekedni. Tovább olvasom