Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Lassul a forgalom: Javítják a főutak burkolatát

Csorna - Megszüntetik a nyomvályúkat a 85-ös és 86-os főutak csornai szakaszain. A Magyar Közút munkatársai még ma is dolgoznak a városban. Forgalomlassulás várható.
A Magyar Közút Kht. munkatársai dolgoznak Csornán a 85-ös és 86-os főutak városon átvezető szakaszain. Aszfaltoznak, marnak és eltüntetik a nyomvályúkat is. A Kisalföldnek Szőnyi Zsolt, a kht. szóvivője adott tájékoztatást.

– Társaságunk hétfőn és kedden Csorna területén végez útjavítási munkákat – fogalmazott Szőnyi Zsolt. – Reggel nyolc és délután öt óra között kérjük a közlekedők türelmét és megértését. A munkálatok idején ugyanis a forgalom lassulására kell számítani az érintett szakaszokon. Hétfőn nyomvályú javítást, burkolatmarást és szakaszosan aszfaltozást végeztek munkatársaink a 86-os számú főút kivezető szakaszán. Ma két helyen is lesz munkavégzés: a Szombathely felé kivezető szakaszon, a 85-ös és a 86-os főutak körfogalmi csomópontjában. Ez utóbbi helyszínen rendőri forgalomirányítás mellett. A Győr irányába kivezető szakaszon lévő körforgalmi csomópont egyik ágában szintén burkolati profiljavítás, illetve szakaszos aszfaltozás lesz.

Szőnyi Zsolt hozzátette: kérik a közlekedők türelmét és megértését, mert ezeken az útszakaszokon a forgalom időleges lassulása várható.

Csorna belterületén régóta okoznak gondot a főutak burkolathibái (Balesetveszélyesek a nyomvályús utak – Kisalföld, 2007. augusztus 9.). Nyáron a hőség, a nagy teherforgalom, valamint a nem mindenhol megfelelő teherbírású pályaszerkezet miatt a közúthálózaton több helyen is jelentős nyomvályúk alakultak ki. A 85-ös és a 86-os számú főutak csornai átkelési szakaszának felújítására elkészült a Magyar Közút Kht. javaslata – mondta el a Kisalföldnek korábban a cég szóvivője. Szőnyi Zsolttól azt is megtudtuk, hogy a Közlekedésfejlesztési Operatív Programban szerepel az M85-ös gyorsforgalmi útra, valamint a 86-os számú főút burkolaterősítésére vonatkozó támogatás, az ezekkel párhuzamos fejlesztés az Európai Unió előírásai szerint nem támogatható. A csornai üzemmérnökség több alkalommal is javította a főutak burkolatát.

A két főút teljes felújítása aszfaltmarást és többrétegű aszfaltszőnyeg beépítését jelentené, melynek költsége jelentős. A csornai átkelési szakaszokon ez 100 milliós nagyságrendű beruházás lenne.

A teljes felújításra tehát egyelőre várni kell. Az utak persze akkor tehermentesülnének, ha a várva várt csornai elkerülőt végre megépítenék. Addig azonban marad a „tűzoltás", azaz az időszakos javítási munkák.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége lett a mangalicás sikertörténetnek

Vadosfa - Alacsony felvásárlási ár, állítólag túlkínálat jellemzi manapság a mangalicapiacot, és… Tovább olvasom