Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Lampionos ballagás Csornán

A végzős középiskolások közül idén nyolcan kaptak érdemes diák kitüntetést. Az elismeréseket a hagyományos lampionos ballagási ünnepség keretében vették át a diákok.
Csütörtökön késő este tartották Csornán a végzős középiskolások hagyományos lampionos ballagásukat. A Hunyadi-gimnázium, a Csukás-szakközépiskola, a Kossuth-szakiskola és az Arany János Speciális Szakiskola diákjai a városháza elé vonultak, ahol mindegyik intézmény egy-egy végzős diákja búcsúzott az iskolától, a várostól.

Papp József polgármester beszédében elmondta: az igazi megméretés ezután következik, hisz az életben kell megmutatniuk a diákoknak, hogy igazán magukévá tették a tudást. „Csorna város érdemes diákja" kitüntetéseket vehetett át Major Kata és Csikós Nikolett (Hunyadi), Berényi Ádám és Boda András (Csukás), Bihari Evelin (Kossuth), Borbély Rozália (Arany) és Kovacsics Andrea és Rácz Máté (Alapfokú Néptánciskola).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem zsidóbarát, emberbarát volt

A csornai premontreiek szombathelyi gimnáziumában Hermán Mihály Medárd egykori premontrei kanonokról termet neveztek el dr. Schweitzer József nyugalmazott főrabbi jelenlétében. A csornai születésű Hermán Medárd a második világháború idején körülbelül száz zsidó származású üldözöttet mentett meg a deportálástól. Munkásságát és tetteit szinte alig ismerik, életútja és nemes tettei hosszú évekig ismeretlenek voltak még a csornai premontrei szerzetesek körében is. Tovább olvasom