Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Kristóf Zsolt, az idei első rábaközi baba

A Rábaköz idei első babája a veszkényi Horváth Kristóf Zsolt, aki január elsején született. Mint azt a polgármestertől, Németh Árpádtól megtudtuk: a faluban évről évre emelkedik a születések száma.
 
Újév napján látta meg a napvilágot Horváth Kristóf Zsolt. Édesanyja, Vivien büszkén öleli magához a csöppséget. Pénteken térhettek haza otthonukba, ahol már mindent előkészítettek a kisfiú érkezésére, s a másfél éves testvére, Ádám is izgatottan várta.

Szerencsére a szülés is rendben zajlott. „Édesanyám azt mondta, ha mindenki ilyen könnyen szülne, semmi probléma nem lenne" – emlékezett vissza mosolyogva a fiatal anyuka, Horváth Vivien. Az alig több mint háromkilós kisbaba makkegészséges: „Egy igazi kis tünemény eszik meg alszik" – jegyzi meg az újdonsült édesanya.

Újszülöttként Kristófnak is jár a helyi önkormányzat által biztosított egyszeri támogatás. Németh Árpád polgármester lapunknak elmondta, hogy ha nem is kiugróan, de évről évre emelkedik a születések száma a faluban.  A falu vezetőjének elmondása szerint az önkormányzat is arra törekszik, hogy helyben tartsák a fiatalokat. 
A Rábaköz idei első babája, Kristóf nyugalmat lel édesanyja karjaiban.
A Rábaköz idei első babája, Kristóf nyugalmat lel édesanyja karjaiban.

Ennek egyik eszköze a közösségi programok sokszínűsége, ami az összetartás mellett a helyi értékek erősítését szolgálja, a telekkialakításokkal pedig a helyben letelepedni kívánó fiatalokat célozzák meg.
Több mint egy évtizede ugyanis az önkormányzat öthektárnyi földet vásárolt magánszemélyektől és elkezdték a házhely-kialakításokat (Kisalföld, 2016. május 6.).

A parcellák kijelölését három ütemben végezték. Az első kettőben 27 telket mértek ki, ezeken már nagyjából befejeződtek az építkezések is. „Az utolsó ütemben 19 házhelyet alakított ki az önkormányzat. A közvilágítás kiépítése mellett a közművesítéssel is elkészültünk" – emelte ki Németh Árpád, aki a beszélgetésünket követően épp egy vevővel találkozott, aki Veszkényben szeretne letelepedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járdára, útra fordítják a pénzt Osliban

Járdára, útra fordítják a pénzt Osliban
Közel 13 millió forintot kapott Osli utak és járdák építésére. A községházát 22 millióból… Tovább olvasom