Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Közétkeztetés nyáron is

Nyáron sem maradnak ebéd nélkül a rábaközi falvak lakói, hisz az önkormányzat által fenntartott konyhákon ilyenkor is főznek.
A falvak jelentős részében az önkormányzatok saját konyha fenntartásával gondoskodnak óvodások, iskolások és felnőttek étkeztetéséről is. Egyes településeken a vendéglősök is kiveszik részüket a közétkeztetésből. A Rábaközben a Kisalföld azután érdeklődött, hogy nyáridőben főznek-e az önkormányzati konyhákon, illetve arról, hogy mennyit kell fizetni egy felnőttadagért.

Bősárkányban nyáron is működik az óvoda konyhája, így az óvodások és a külső vendégek részére egyaránt biztosított az étkezés. A főzés csak a karbantartás idején szünetel. A felnőttek 450 forintért étkezhetnek.
Rábatamásiban is – ahol egy felnőttadag ára 355 forint – van igény az ebédre vakáció idején. Az óvodai konyhán csak addig nem főznek augusztus második felében, ameddig a festés tart. De akkor sem maradnak ebéd nélkül a helyiek, mert egy vállalkozó szállítja az ételt.
Barbacson szintén az óvoda konyhája főz, szünetet csak a két-három hetes karbantartás ideje alatt tartanak, egy felnőttadagnyi ebéd 437 forint.

Jelenleg Farádon is dolgoznak az önkormányzati konyhán, ám hamarosan leáll a munka a dolgozói szabadságolás és a nagytakarítás miatt. Erre az időre vállalkozótól rendelnek ebédet. Az önkormányzati konyhán 504 forint egy felnőttadag, amely fedezi a költségeket, tehát az önkormányzat pénzéből erre a célra nem kell költeni.

Páliban az egy hétig tartó festési, takarítási időt leszámítva nyáron is működik az önkormányzati konyha, ahol óvodások, iskolások és felnőttek részére főznek. Egy felnőttadag a közelmúltban végrehajtott emelés után 302 forint. A betegek, mozgásukban korlátozottak részére térítésmentesen ki is szállítják az ételt.

Szilban augusztusban végzik el a nyári karbantartást az önkormányzati konyhán. Ezen időszak kivételével folyamatosan ellátják ebéddel a helyieket, az időseknek ki is szállítják. Egy felnőttadagért 351 forintot kell fizetni. Zárva tartás idején egy vendéglátóegységből biztosítják az ebédet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis újraindul a kapuvári polgármester

Biró Péter, Kapuvár polgármestere úgy véli, a helyi politika érdekcsoportok áldozatául esett. Tovább olvasom