Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Közérthető párbeszéd az emberekkel

Csorna - Szerdán este Csornára érkezett a Magyar Szocialista Párt Nagy Párbeszéd elnevezésű programsorozata. A rendezvény vendége Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára volt. Előtte Papp József, az MSZP Rábaközi Szervezetek elnöke, a párt országgyűlési képviselője és Gőgös Zoltán sajtótájékoztatót tartott.
Papp József elsőként az október 23-i csornai ünnepi megemlékezésre tekintett vissza. Egyebek mellett megdöbbentőnek nevezte, hogy miközben az MSZP-t vádolják hazugságokkal a fideszes politikusok, aközben az igazsággal beszélő viszonyban sem lévő kijelentéseket tesznek.

Szólt az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottságának szerda délelőtti ülésén szerzett élményéről is. „Elborzadva hallottam azokat a véleményeket ellenzéki képviselőtársaimtól, mely szerint mi vissza akarnánk állítani a tanácsrendszert és tönkre akarnánk tenni az önkormányzatokat a költségvetésben" – mondta a szocialista politikus, majd kifejtette: a tavaly elfogadott konvergenciaprogramnak éppen az a célja, hogy az ország gazdasága és az állam költségvetése egyensúlyba kerüljön.

Mint fogalmazott, azért van a Nagy Párbeszéd, hogy közérthetően elmondják az embereknek, hogy melyek a célok, az elképzelések, milyen következményekre számíthatnak.

Gőgös Zoltán szerint a kormány saját magán kezdte a takarékosságot és intenzív költségcsökkentést határozott el. Tette ezt pontosan azért, hogy több forrás maradjon fejlesztési célokra. Hozzátette, a párbeszéd legfontosabb része, hogy megpróbálják bemutatni azokat a gazdasági folyamatokat, melyekkel eljutottunk idáig, s az 1995-ös szintén szocialista kormány által elindított reform miként fordult vissza 2000-től, s mi vezetett oda, hogy 2006-ban komoly intézkedéseket kellett hozni az egyensúly biztosítására.

Gőgös Zoltán kijelentette: azt is látni kell, hogy az a pénzügyi stabilizáció, ami lezajlott tavaly a második félévben és idén, jövőre már kevésbé lesz hangsúlyos. De csak akkor vezethet el a kívánt eredményhez, ha mellette azokat a strukturális reformokat – egészségügy, oktatás, államigazgatás – is végrehajtják, amelyeket, ha nem tennének meg, továbbra is vinné a pénzt és néhány év alatt újra megterhelné a gazdaságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év után újra egészségvédelmi hét

Kapuvár - Öt év szünet után újra egészségvédelmi hetet rendeznek Kapuváron. A neves professzorok… Tovább olvasom