Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Kitépte a hűtőcsöveket és a rézvezetékeket

Sopronnémeti - A rongálással több százezer, a lopással 100 ezer forintos kárt okozott egy színesfémtolvaj Sopronnémetiben.
A színesfém felvásárlási ára ugyan alaposan visszaesett az utóbbi hetekben, ám vannak, akiket ez sem tart vissza a bűnözéstől. A könnyű pénzkereset reményében fosztották meg a sopronnémeti tehenészeti telepet is „réztartalmától".

Mint kiderül, az elkövető nem először járt a szili Hidráns kft. tulajdonában lévő majorban. A tolvaj ezúttal a fejőházat nézte ki magának: kitépte a réz hűtőcsöveket, a rézvezetékeket a falból. A kft. jelzését követően a helyszínre érkező rendőrök az adatgyűjtés után egy helybeli férfi otthonába jutottak el. Megtalálták nála a zsákmányt, és ő a kihallgatás során elismerte a bűncselekményt. Azt is bevallotta, hogy már néhány hete is járt a telepen, ugyancsak színesfém után kutatva.

Mostani akciójával 100 ezer forint értékű rezet tulajdonított el, a rongálással azonban több százezres kárt okozott. Korábban 65 ezer forintnyi színesfémet zsákmányolt, akkor 25 ezer forint értékben „rongált".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelendőek a telkek

Enese - A közelmúltban ülésezett az enesei képviselő-testület. Az elöljárók többek között… Tovább olvasom