Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Kilenc éven át spóroltak a 700 méternyi járdára Markotabödögén

Önerőből épül mintegy 700 méternyi, három utcát érintő járda Markotabödögén. Visszanyeri régi funkcióját a Honvéd liget. Trianon-emlékmű is készül, amelyet a világháborús hősök tiszteletére ültetett fák vesznek majd körül.
Az időjárás függvényében a napokban elkezdik a járdaépítést Markotabödögén. 

– A fejlesztés három utcát érint, összesen hétszáz méteren. A Kossuth utca egyik fele, a Rákóczi utca, valamint egy hosszabb, fél kilométeres szakaszon az Új sor kap aszfaltos burkolatot – mondta a közel 15 milliós önerős beruházásról Horváth Sándor polgármester. – Zömében a hatvanas-hetvenes években épültek a falu járdái, kisebb részük a kilencvenes évek után. Beleértve az állami, közút által kezelteket is, majd hét kilométernyi gyalogút fut végig a településen – tette hozzá.
Horváth Sándor polgármester a felújításra váró járda mellett.
Horváth Sándor polgármester a felújításra váró járda mellett.
A beruházásra hosszú évekig spórolt tudatosan a faluvezetés. Ahogy Horváth Sándor fogalmaz: kilencévnyi gyűjtögetés eredménye a jelentős összeg. Ez természetesen nem veszélyezteti a működőképességüket, sőt, valamivel növekedett is az önkormányzat vagyona – tette hozzá a polgármester.
Most viszont pályáznak járdaépítésre, mintegy 650 méteres szakaszt tennének rendbe. A Magyar Falu programban az orvosi rendelő berendezéseire, valamint a jelenleg használaton kívüli szolgálati lakás felújítására nyújtanak be igényt.  

Közben folytatják a faluszépítést. Legutóbb 250 tő szegélyrózsát ültettek, s új virágágyásokat alakítottak ki a köztereken. 

Egy változásról is beszámolt a polgármester. Sikerült találniuk falugondnokot. Az új munkatárs hamarosan munkába áll. Emellett egy sokoldalú és megbízható nyugdíjas is segédkezik a napi teendőkben.
A Honvéd ligetként ismert területen már betonozzák a Trianon-emlékmű talapzatát. A tervek szerint június 2-án lesz az átadó ünnepség. A fákat még az első világháborús áldozatok emlékére ültették, szám szerint negyvennégyet. Azokat, amelyek időközben elkorhadtak, újakkal pótolták.

– Ezek a növények szinte körbeölelik a leendő emlékművet. A park ezzel visszakapja az eredeti funkcióját – zárta szavait a polgármester. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyi nap Papp Lajossal Kapuváron - fotók

Egészségügyi nap Papp Lajossal Kapuváron - fotók
Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész tartott előadást a városban pénteken. Tovább olvasom