Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

˝Kezelhető a hiány˝

Kapuvár - Százötvennyolcmillió forintos működési hiány mellett sem vett fel folyószámlahitelt a kapuvári önkormányzat.

A városháza határon átnyúló pályázatokat nyújt be a strand és a sportpálya fejlesztésére.

Kapuvár önkormányzata képviselő-testületének legutóbbi ülésén a plénum másodszor módosította az idei költségvetési rendeletet. Elhangzott, hiába a tavalyi év takarékos gazdálkodása, az állami normatívák változása miatt a helyi költségvetés hiánya napjainkra meghaladta a 158 millió forintot. Németh Csóka Gábor alpolgármester közölte: továbbra is a takarékosságot tartja szem előtt a városháza. Lugosiné Kelemen Judit gazdasági irodavezető tudatta: a működési hiány ellenére sem kellett hozzányúlni a városháza folyószámlahiteléhez, egyelőre kezelhető a hiány.

A plénum döntött a Magyarország–Szlovákia határon átnyúló együttműködési program keretében kiírandó pályázatokról. Eszerint négy témakörben pályáznak. Elsőként újra megpályázzák – Diószeggel közösen – a helyi strandfürdő medencéinek felújítását, Nagymegyerrel pályáznak az ipartelepen létesítendő inkubátorház építésére. Ebben a hétszáz négyzetméteres épületben kezdő vállalkozásoknak adnak helyet.

Kapuvár, Nádszeg és Moraván együttműködésével információs és marketingtevékenységre várnak forrásokat. A negyedikben ugyanezen hármas pályázna többek közt a Kapuvári Sportegyesület telepén sportturisztikai centrum létrehozására. A pályázatok 95 százalékos támogatással indulnak.

A képviselők döntöttek a Junior Mozgásstúdió névhasználati kérelméről: a továbbiakban a mazsorettek Kapuvár Város Majorettcsoportja néven működnek.

Az ülésen döntés született egy nyolcmilliós, megnyert pályázat lemondásáról is. A város a Sport utca felújítására adott be pályázatot, amin nyert nyolcmillió forintot, ám a tervezéskor kiderült, a felújítás költségei meghaladnák a 35 millió forintot, így az önrész 27 millióját – a költségvetés jelenlegi helyzete miatt – a város nem tudja vállalni. Elhangzott, a felújítás nem került le a napirendről, új megoldást keresnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz tízszer több ajánlószelvényt kapott

Gyopáros Alpár, a Fidesz-KDNP jelöltje a törvényben előírt mértéknél tízszer több ajánlószelvényt kapott a november 8-i időközi parlamenti képviselő-választásra. Tovább olvasom