Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Kevés többlet is maradt

Babót - Az elmúlt év az iskolaátalakítás jegyében telt Babóton. Év végére némi többlettel zárult költségvetéssel, hitel nélkül vágnak neki 2008-nak. A polgármester kisebb csinosítást és saját orvost tervez a falunak.
– Az elmúlt évben az energiáinkat szinte teljes mértékben a helyi iskola átalakítása kötötte le – kezdte évértékelését Molnár János babóti polgármester. Elmondta, a helyi testület megvitatta a kérdést, felmerült az alapítványi iskola is, ám véleménye szerint jó döntés volt a csatlakozás a Kapuvári Térségi Általános Iskolához.

– Az oktatás önkormányzati feladat, és úgy vélem, azáltal, hogy nem adtuk ki kezünkből az iskola üzemeltetését, nagyobb rálátásunk van a helybéli gyermekek jövőjére – jelentette ki a polgármester. Hangsúlyozta, a babóti iskolában maradt az alsó tagozat három pedagógussal, és óvodájukat is – tagintézményként – tudták megőrizni. A közel hatvan helybélire főző konyha is megmaradt a faluban, ami nemcsak az intézményeket, hanem a helybéli rászorulókat is ellátja.

– Az iskolára visszatérve azt gondolom, nem lehet okunk panaszra, hiszen a kapuvári iskolában sem vallanak szégyent a babóti gyermekek és biztonságos utazásuk is megoldódott az önkormányzat által fizetett bérlettel – tette hozzá.

Molnár János polgármester

– A pedagóguslétszám leépítése komoly anyagi megterhelést jelentett az önkormányzatnak a tavalyi évben. Ezzel együtt azonban büszkén kell kijelentenem, hogy a költségvetésünk pozitív eredménnyel zárt, sőt, nincs hitele sem az önkormányzatnak – mondta a babóti elöljáró. A takarékossági intézkedések közé tartozik a községháza átalakítása, melynek eredményeképpen leszorították fűtési költségeiket. Az idei évben sem terveznek látványosabb beruházásokat.

– Mindenképpen szükséges lenne a járdák és a sportöltöző felújítása, ez utóbbira támogatást várunk – mondta. Némi útfelújítást már az elmúlt évben is végeztek, ami mellett az idősek anyagi segítésére és a diákok Bursa Hungarica-támogatására is futotta.

– Régi szándékunk az, hogy a településnek önálló orvosa legyen, ebbéli szándékunk bizonyos formában megvalósult, hiszen a Szárfölddel közös körzeti orvos önállóan februártól látja el feladatát, miközben itt lakik nálunk, a babóti orvoslakásban – mondta Molnár János polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc járőrpár az éjszakában

Kapuvár - A határőrökkel kibővült kapuvári rendőrség első hétvégi akciójában immár tizenhat rendőr… Tovább olvasom