Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Kétmillió forint az Idősek Klubjának

Csorna - Az idősek otthona működéséhez nyert kétmillió forintot a csornai önkormányzat. A városvezetők bíznak benne, hogy a másik, az otthonnal kapcsolatos pályázatuk is sikeres lesz.
Kétmillió forintot nyert a csornai önkormányzat az Idősek Klubja fejlesztéséhez. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja a városi törekvéseket. „A támogatásból olyan működési költségek finanszírozhatók, mint például a fűtés-, villany-, gázkiadások, valamint egyéb szolgáltatások, javítások, karbantartások" – közölte Gyopáros Alpár.

Csorna alpolgármestere elmondta: döntési szakaszban van a település egy másik, Idősek Klubjával kapcsolatos pályázata is.

Az otthon idős gondozottjai is szívesen elköltöznének az emeletes épületből.
Az otthon idős gondozottjai is szívesen elköltöznének az emeletes épületből.

„Ez az anyag fejlesztési elképzeléseket tartalmaz, melyek megvalósítása hasznos és indokolt lenne – jegyezte meg a városvezető. – Az intézményegység ugyanis több mint harminc éve ugyanazon a helyen működik, és ez alatt az idő alatt rendkívül kevés pénz jutott az épület állagának megóvására. Méltatlan körülmények közt kénytelenek az idős emberek idejüket eltölteni, hisz az épület falai folyamatosan vizesednek, gyakran fordul elő csőtörés. A legnagyobb problémát azonban az akadálymentesítés okozza. Régi típusú házról van szó, négy szinten találhatóak meg a különféle helyiségek, ami nehezíti a gondozottak eljutását egyik szintről a másikra. Sajnos az eltolt szintek miatt kivitelezhetetlen az otthon teljes felújítása és akadálymentesítése, ezért az egyetlen megoldást a költözés jelentené."

Az önkormányzat kész tervvel és a megfelelő ingatlannal rendelkezik. A beruházás közel hatvanötmillió forintba kerülne, ebből hat és fél millió forint önerővel venné ki a részét a város. A pályázat része az új, erre a célra „kiszemelt" épület felújításán túl egy 10 millió forint értékű eszközbeszerzés is. Ebből a keretből vásárolnának egy, az idősek utaztatását megkönnyítő kilencszemélyes kisbuszt is.

Olvasóink írták

 • 3. hajracsorna 2009. február 15. 11:07
  „Jajj, szívből örülök, hogy így együtt tudtok örülni velünk a sikereinknek!

  De tudjátok, mit? Betudom a Gyurcsány-reform okozta apátiának! Spongyát rá!”
 • 2. ASHER 2009. február 14. 18:49
  „ketmillio az idosek klubbjanak!!bravoooooo!
  -es ugye 16milliard az apeheseknek!!meginkab bravooooo!!!
  forditva szebb lenne!!”
 • 1. matriné 2009. február 12. 17:56
  „Azért jobb lett volna, ha nem teszik közhírré, hisz a rablók nem alusznak! Igaz némelyek felsülnek, mert az egyik cikkben egy 88 éve hölgyet akartak kifosztani e rendszerben Győrben.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt torony épülhet még a Rábaközben

Rábaköz - A kapuvári és kisfaludi mellett Rábapordány és Bágyogszovát térségében is készülhetnek… Tovább olvasom