Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Készítik a kistérség Európa-tervét

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás regionális konferenciáján Papp József polgármester bejelentette: Csornán újra megindul a mezőgazdaságigép-gyártás.
A találkozó a vissza nem térítendő, uniós támogatások felhasználásáról szólt.

– Nem az kapja meg, akinek jobbak a kapcsolatai vagy szüksége van rá, hanem az, aki a legjobban felkészült – mondta Papp József csornai polgármester a minap tartott konferencián, amely a vissza nem térítendő uniós támogatásokról szólt. Ezzel a mondattal is válaszolt azokra a helybéli kérdésekre, amelyek arról szólnak, hogy Csorna hiába fizetett ki költségvetési pénzeket olyan projektekre, amelyek még nem valósultak meg a városban.

A polgármester sajtótájékoztatóján kijelentette: egyre több uniós támogatás várható a környékre is, ezek felhasználására időben fel kell készülni.

A kistérség nemrég vásárolta meg az úgynevezett EFOG-rendszert, amely a jövőbeni, helybéli fejlesztési programok kidolgozását segíti elő.
A fejlesztési pénzek felhasználására a helyi önkormányzat közel ötszáz kérdőívet küldött ki a környék intézményeinek, vállalkozóinak.
Zsolnai Máté térségfejlesztési szakértő elmondta: ezekben megkérdezik a különböző szervezeteket arról, hogy mi legyen a következő évtized fejlesztéseinek iránya a kistérségben. Papp József hozzátette:
mindenképpen a turizmust és az agrárágazatot szeretnék előtérbe helyezni. Ehhez azonban elengedhetetlen a várost elkerülő főút megépítése, melynek hiánya a város első embere szerint is a fejlődés legfőbb akadálya.

Az előbbiekben említett kérdőíveket a csornai kistérség szervezetei feldolgozzák és a későbbiekben egy nyilvános fórumon a lakossággal megvitatják. Csorna polgármestere kijelentette: a hónap végén tervezi bejelenteni, hogy a városban újra megindulhat a mezőgazdasági gépek gyártása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén több pénz jut a civil szervezeteknek

A csornai önkormányzat idén 27 millió forinttal támogatja a város civil szervezeteit. Tovább olvasom