Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kerékpárút tizenhétmillióból

A kapuvári önkormányzat tízmillió forintot kapott kerékpárút építésére. A kivitelezést a Strabag Zrt. nyerte.
A kapuvári önkormányzat nemrég tízmillió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást kapott a város kerékpárút-hálózatának fejlesztésére. Vertetics István, a hivatal városfejlesztési irodájának vezetője örömmel újságolta, hogy hétszáz méter hosszúságban építenek egy részén új nyomvonalú, más részén a gyalogjárda vonalát követő kerékpárutat.

Az új nyomvonal a polgármesteri hivatal előtt álló Nepomuki Szent János-szobortól a Damjanich utcán át, a Margit híd utcai kereszteződésig húzódik.

– A Damjanich utcában biztonságosabbá tesszük a forgalmat azzal, hogy a kerékpáros-közlekedést levisszük a főbb útvonalról – mondta az irodavezető. Hangsúlyozta: az utcában a már meglévő gyalogjárda vonalát követő kerékpárutat terveznek azáltal, hogy a járdát három méter szélességűre bővítik. A bővítés a Piactér és a Rózsa köz között a meglévő járda nyugati oldalán történik.

A Rózsa köztől a Margit híd utcáig pedig a keleti oldalát bővítik a járdának. – Az átépítés miatt azonban az utcában kivágnak tizenkilenc tuját és tizenegy egyéb fát is – mondta Vertetics István. Azt azonban hozzátette, a következő év tavaszán a növényeket a hivatal változatlan számban pótolja.

Az irodavezető tájékoztatása szerint a munkák augusztus 22-én kezdődnek és vélhetően december 11-én fejeződnek be. Az új kerékpárút kivitelezésére meghívásos közbeszerzési pályázatot írt ki az önkormányzat, melyet hét ajánlattevőnek küldött meg. A közbeszerzési pályázatra végül négy ajánlat érkezett, melyből kettő helyi volt. Formai, tartalmi hiányosságok miatt azonban a helyiek pályázatát kizárták. Végül a bírálók a Strabag Zrt. valamivel több, mint tizenhétmillió forintos ajánlatát fogadták el. Vertetics István kijelentette, a Strabag ajánlata mind árban, mind műszakilag kedvezőbb volt a többinél.

A kapuvári kerékpárút-hálózat 1999 óta bővül. Abban az évben a szomszédos Vitnyédig vezették el a nyomvonalat, ezt két évvel előzte meg a Gesztenye sor és a Diadal közti útvonal. Az irodavezető hangsúlyozta, a kapuvári hálózat legneuralgikusabb pontja a Fő téri átvezetés a 85-ös főútvonalon. Ehhez később a Fő tér közlekedési csomópontjának átépítésére, másrészt egy új Rába-híd létesítésére lesz szükség. Ennek költségfedezete jelenleg nincs meg. – Az átvezetést azonban az elkövetkező néhány év alatt meg kell oldani – mondta Vertetics István.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szervezet változtatni akar

A csornai Szülőföldünkért Egyesület is indul az októberi önkormányzati választáson. Lesz… Tovább olvasom