Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Kerékbilicseket is beszerez Kapuvár

A Flóra és a Cserpes Sajtműhely beszámolója mellett elfogadta a kapuvári testület a tavalyi zárszámadást, valamint döntöttek több belvárosi parkoló fizetőssé tételéről is.

A kapuvári Cserpes Sajtműhely tulajdonosának beszámolójával kezdődött a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülése. A vállalkozó elmondta, mára százötven dolgozót foglalkoztató üzeme az utóbbi három év alatt ötszázmillióról másfél milliárdosra növelte forgalmát. Cserpes István tudatta: a cég a környezetvédelmi tennivalókat napjainkra elvégezte.

Szücs Kálmán, a Flóra termál ügyvezetője is ismertette fejlesztési elképzeléseiket. Eszerint 2012-ben 300–400 négyzetméterrel bővítik a központi épület jelenlegi fedett területét.

A Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) elmúlt három évének munkáját értékelte az intézmény vezetője. Harmath Lajos kiemelte: a szülői értekezletek látogatottsága egyre romlik, ám a hiányzások örvendetesen csökkennek.

A város tavalyi költségvetésének zárszámadása kapcsán Hámori György polgármester kijelentette: a város tavaly sem kényszerült hitelfelvételre.

Németh László, a Kapukom Kft. ügyvezetője javasolta: a városi parkolók szakaszbérleteinek árát 9500 forintról 10.000 forintra emelje a testület, s a belvárosi Belső utca parkolóit tegye fizetőssé a város. Helyette a Széchenyi utcában lesznek ingyenes várakozóhelyek. A képviselők jóváhagyták azt is, hogy a jogszabályi háttér kidolgozása után kerékbilincseket is beszerez a város, hiszen az ügyvezető szerint nagyon sok a tartósan nem fizető autós. Olyan is akad, aki közel félmilliós parkolási tartozást halmozott fel.

A plénum a balatonakali tábor üzemeltetési jogát is átadta a Kapukom Kft.-nek.

A helyi amatőr művészeti csoportok idei, összesen 2,5 milliós támogatási keretéből több szervezet, köztük a fúvósok és a Hanság Big Band a tavalyinál kevesebb támogatást kapott az elszámolások késedelmes benyújtása miatt. A testület jóváhagyta a kórház hárommillió forintos beruházását, melynek keretében az intézmény területén tíz új parkolót alakítanak ki a dolgozók számára.

A Király-tó Óvoda intézményvezetői beosztására kiírt pályázat elbírálásáig az eddigi helyettes, Boros Imréné látja el a vezetői teendőket.

Olvasóink írták

 • 9. rittersport 2011. május 01. 21:59
  „Milyen kerék bilincs???? majd ha letakaritják a parkolókat a városban,majd akkor kérhetik esetleg a jegyet,addig nem!! megnézhetik a fél várost,pl. a Deák F.utcát,hogy hogyan tolják le a havat a parkolókról!! ha esik egy kis hó,se gyalog,se kocsival,de még tankkal sem lehet átmenni egyik feléről a másikra!röhejes!
  !”
 • 8. janika 2011. május 01. 16:58
  „Hát, ha másképp nem megy az útonállásos pénz behajtás, a lakosság kizsebelése, akkor e cél szentesíti az eszközt!”
 • 7. profi10 2011. május 01. 16:06
  „Tisztelt Turbók úr!
  Kérem, készítsen fényképeket, és keressen illetékest a gartai vasúti átjáró állapotával kapcsolatosan!!!
  A tulajdonosok komoly anyagi kár veszélye árán tudnak átkelni személykocsival az említett szakaszon.
  A babót felől érkező, túlterhelt kavicsszállító kamionok tönkreteszik a kanyart, büntetlenöl.
  Javaslom, az első kerékbilincset annak az autójára feltenni, aki ezt engedélyezte, vagy eltűri.
  És illene kijavíttatni, rohadt rövid időn belül!!!”
 • 6. nagyonfááj 2011. május 01. 10:06
  „Én csak azt szeretném egyszer hallani egy beszámoló keretében, hogy a kedves parkolási cég milyen beruházásokat hajt végre, mennyit fektet be és a befektetéseivel szemben mennyi hasznot húz? Mert hogy parkolót nem épített még egyet sem, vonalat nem festett még egyet sem, a Kiss Géza télen kitolja a város kontójára a havat, tehát lapátolni sem kell úgyhogy az összes költség a két Makkmarci parkolóőr fizetése, meg egy egyszeri parkolóautómata vásárlás, telepítés! Mit is kapok óránként 200 ft-ért? SEMMIT! Egy olyan szolgáltatás megfizetésére köteleznek amiért nem kapok ellenszolgáltatásként semmit! Fizetem a gépjárműadót a városnak....400 a benzin....és még fizessek parkolási díjat is? Tipikus magyar lehúzás!!! Erre azt mondják a parkolóüzemeltetők, hogy vegyek éves bérletet tizenx ezer forintért! Rendben veszek egyet, de....ki garantálja, hogy ha szombaton délelőtt bemegyek a városba, akkor lesz szabad parkolóhelyem? Gondolom senki....és akkor itt ismét lehet kérdezni, hogy mit is kapok a pénzemért? A válasz egyértelmű: SEMMIT!!!!”
 • 5. panti 2011. május 01. 02:33
  „Nekem olyan gondom van, hogy a Belső utcában például a mi telkünkön fekszik az út! Amikor azt az utat építették, egyszerűen csak ketté vágták a telket. Akkor azt majd nekünk fogják fizetni a parkolni vágyók?
  Talán jó lenne ennek utána nézni, mielőtt pénzt szednek!”
 • 4. rick_ 2011. április 30. 23:44
  „1.

  Nyilvánvalóan nem kötelező jelleggel beszámoltatják, hanem önkormányzati felkérésre vállalják a cégek, hogy a testület előtt tájékoztatást adnak. Végülis ez mindenkinek jó. A testület előtt a cég elmondhatja az eredményeit, de beszélhet a nehézségekről is amik megoldásában esetleg az önkormányzat tud segíteni. Ráadásul a TV közvetítés miatt komoly PR lehetőséghez is jut.”
 • 3. Laza 2011. április 30. 22:22
  „Meg kellene teremteni a feltételeket, aztán bilincselgetni, meg fenyíteni a népet. Télen az egyik bolt előtt akkorát esett egy néni, hogy majd a nyakát törte.(persze a boltos volt a hibás) Nem baj! Öt éve fel nem festettek egyet sem. Nem Baj! Tiszta szemét az összes parkoló. Nem baj!”
 • 2. Goldman 2011. április 30. 17:29
  „thermál: sehogy
  Főcím: Drágul a parkolás - Kerékbilicseket is beszerez Kapuvár
  értedd vazze: bilicseket ! legközelebb szamuráj kardokat”
 • 1. thermál 2011. április 30. 07:31
  „Lehet, hogy a tájékozatlanságom miatt, nem értem,hogyan lehet, magán vállalkozásokat beszámoltatni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új mérőműszer a kapuvári tűzoltóságon

A kapuvári tűzoltóságon beszerezték a négy gáz koncentrációját mérő műszert. Tovább olvasom