Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Képviselői terepszemle a majorban

A Kisalföld szerdai számában olvashattak a kapuvári Petőfi-majorban telekkel rendelkezők panaszairól. A vállalkozók azt sérelmezték, hogy ugyanannyi telekadót kell fizetniük a város határában lévő területük után, mint amennyit a belvárosban tulajdonnal rendelkezőknek.

Az újságcikk megjelenésének napján a kapuvári önkormányzati képviselők helyszíni szemlét tartottak a majorban, ahol találkoztak a tulajdonosokkal. A bejáráson részt vettek a polgármesteri hivatal munkatársai is. Az adórendelettel kapcsolatos panaszokra az az álláspont alakult ki a képviselők többségében, hogy azt felül kell vizsgálni és a kérdést újra kell tárgyalni. Erre várhatóan a következő testületi ülésen kerülhet sor.
A tulajdonosok – kihasználva a személyes helyszíni szemlét – más gondjaikat is megosztották a városatyákkal. Ezek elsősorban a major hiányos infrastruktúrájára vonatkoztak. Kifogásolták például az út állapotát, melyet saját költségükön tettek járhatóvá, de a helyzet még így sem tökéletes. Problémás a közvilágítás is. Ennek legfőbb hibája, hogy nincs, így az esti órákban balesetveszélyes a majorban közlekedni. Gondot okoznak továbbá a kóbor kutyák, melyek már nem egy alkalommal támadtak az arra járókra.
A képviselők, meghallgatva a panaszokat, kérték a polgármesteri hivatal munkatársait, hogy nézzenek után a felvetetteknek és tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Korábban:

Felülvizsgálják a rendeletet (2002.05.14.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Percek alatt borult lángba a tető

Leégett egy családi ház teljes tetőszerkezete minap Kapuváron, a Dózsa György utcában. A tüzet az… Tovább olvasom