Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 10°C Még több cikk.

Kapuvárra sárga villogót terveznek a veszélyes zebrához - videón mutatjuk, mit láthat az autós a sötétben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sárga villogó telepítését tervezi ahhoz a gyalogátkelőhelyhez, ahol halálos gázolás történt Kapuváron.
Tragikus baleset történt hétfőn Kapuváron: egy helyi gyalogost gázoltak halálra a 85-ös számú főút kivezető szakaszán lévő gyalogátkelőhelynél. Az elütött  férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi ellátása ellenére a helyszínen életét vesztette. Az említett zebránál  sajnos már több baleset történt  az elmúlt időszakban. Ezt követően a kisalfold.hu Facebook oldalán sorra felszólaltak a kapuváriak. Volt, ki jelzőlámpát sürget, mások figyelmeztető tábla kihelyezését javasolják. Az autósoknak sem ártana jobban odafigyelniük, mert sokan a külterületen megengedett sebességhatárokat súrolják már jóval a Kapuvár végét jelző tábla előtt, s a zebránál gyakran hosszú percekig várakoznak a  gyalogosok, mire átengedik őket.
 


Lapunk érdeklődött a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, hogy tervezik-e jelzőlámpa vagy más  figyelemfelkeltő berendezés telepítését.

 „A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt sárga, lassítást jelző  burkolati jelek vannak, kiemelt hátterű, veszélyt jelző táblák figyelmeztetik a járművezetőket, ezenkívül a veszélyt jelző tábla szimbóluma burkolati jelként is fel van festve. A korábbi baleset kapcsán társaságunk a rendőrséggel egyeztetett módon sárga villogó telepítését tervezi 2017-ben. A forgalombiztonság fokozása érdekében lehetséges további beavatkozásról  társaságunk a rendőrség és az önkormányzat bevonásával egyeztetést kezdeményez" – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, Velkei Lilla.
 
Bagi Szabolcs szerint a jelzőlámpa jelentene megoldást.A kapuvári Orbán Szandra szerint, ha  nem jók a látási viszonyok, akkor egyszerűen le kell lassítani.
„Körültekintőbben kell vezetniük a sofőröknek. Egy sebességmérő berendezés vagy korlátozó tábla felszerelése talán lassításra, nagyobb odafigyelésre ösztönözné a közlekedőket."

Bagi Szabolcs  naponta használja ezt a gyalogátkelőhelyet. Az iskolások, vásárlók, buszvégállomásról közlekedők, s egyáltalán, a helyiek védelme érdekében a jelzőlámpa telepítése mellett van: „Háromsávos az út, van, hogy két kocsi átenged, a harmadik viszont már nem, és megállásra kényszerítenek a zebra közepén. Az autósok gyakran nem tartják be a sebességhatárokat."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz kell a pénzhez

Pénz kell a pénzhez
Sosem éltek nagy lábon, ám az elmúlt hónapok további megpróbáltatások elé állították őket. Miklós… Tovább olvasom