Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Kapuváron már égnek a fények

Szerény bővítésre futja idén Kapuváron és környékén a díszkivilágítás kiépítésében. Kapuváron a hét végéig elkészül az elektromos füzérsor, a kistelepülések a napokban kezdik a fények kihelyezését.

A Fő tér feldíszítése készen van, a városközponttól kifelé pedig a héten befejezik az ünnepi fények kihelyezését Kapuváron. A városháza egy helyi céget bízott meg a munkával, a szakemberek idén kedvezményesen vállalták a munkát. A helyi költségvetésből – hasonlóan a tavalyihoz – közel egymillió forintot költenek a közterek csinosítására. Idén is a fákra és a kandeláberekre helyeznek ünnepi fényeket. Ezen túl a Hősök parkjában már felépítették a városi betlehemet is.

Vertetics István, a városháza városfejlesztési irodájának vezetője elmondta: a Fő téri díszekhez hasonló kivilágítást mind a házhelyi, mind a gartai alközpontokba, és Öntésmajorra is terveznek.

– A városvezetés szándékai szerint a díszkivilágítást a következő években továbbfejlesztik még több fényfüzérrel, jobbára a 85-ös főút belvárosi szakaszán és a Kossuth utcán – mondta az irodavezető. Hozzátette: a füzéreket és a kandeláberek díszeit vízkereszt után szedik le Kapuváron.

A kapuvári Fő tér már teljes díszbe öltözött.
A kapuvári Fő tér már teljes díszbe öltözött.

Jakab Zoltán alpolgármester szerint a beledi díszeket csak később teszik ki, takarékossági okokból. A péntek esti testületi ülésen döntenek a kérdésről. Többek közt arról is, hogy a meglévő díszkivilágítás mellé még beszerezzenek-e további vezetéksorokat.

Kapuváron idén is a fákra és a kandeláberekre helyeznek ünnepi fényeket. A Hősök parkjában már felépítették a betlehemet is.
– Idén több újdonság is lesz. A bankfiók mellett városi karácsonyfát állítunk és betlehemet is készítünk. A városházával szembeni járdaszigetre pedig adventi koszorút helyezünk ki – mondta Jakab Zoltán. Hangsúlyozta: az újdonságokat a helyi civil szervezetek felajánlásaiból készítik, akik az ünnepi műsorokat is adják Beledben.

Mihályiban december 6-tól rakják ki az ünnep fényeit a faluközpont fenyőire. Csitei Gábor polgármester elmondta: újdonságként adventi koszorút is kihelyeznek. A díszítés – Beledhez hasonlóan – vízkeresztig lesz kint Mihályiban. Molnár János polgármester tájékoztatása szerint a babóti fényeket a következő napokban helyezik ki a település minden utcájába.

Olvasóink írták

 • 5. Magyarka1 2010. november 29. 08:02
  „Gyönyörű!
  Csak ne ötágú csillag lenne.
  Az valahogy rossz emlékeket idéz fel...”
 • 4. nosigno 2010. november 28. 20:33
  „Csorna, itt nincs semmi. Ez a város már rég halott, csak még nem vettük észre. :( Ide mindenből csak annyi kell amit Túri az ablakából lát.”
 • 3. egycsornai 2010. november 28. 13:48
  „Egy szónak is száz a vége: Csornán még mindig nincs kivilágítva a főtér.....”
 • 2. nemjani 2010. november 28. 10:12
  „1.
  Te kis fizikus!
  Lőrincze Lajos is forog sírjában. Mert ez itt nem fizika, hanem nyelv és stílus kérdése. Ég a lámpa. Nem lángol. Sőt, régen körték voltak felfűzve, mégsem akart senki beleharapni.
  Apropó: a fény az rezgéssel van ugyan összefüggésben, de valahogy elő is kell állítani. Ha nem is ég a wolframszál, de legalább izzik (mert oxigéntől el vala zárva). Hacsak nem LED-es a megoldás.
  Ég a pofám.”
 • 1. peet2 2010. november 27. 23:21
  „T Turbék ujságiró ur
  Szegény Öveges proesszor úr forog a sirjában!!
  Ha nem tudná az égéshez három dolo kell:
  1 éghető anyag
  2 megfelelő hőmérséklet
  3 oxigén
  A FÉNY egyikkel sem rendelkezik.
  Ha még jó a memoriám akkor a fény egyfajra rezgés... De az biztos nem éghető anyag”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai adventi vasárnapok

A civil szervezetek adnak műsort Csornán advent vasárnapjain. A hétvégén kigyúlnak az ünnepi fények… Tovább olvasom