Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Kapuváron 36 millióból újították meg a lakótelepi orvosi rendelőt

Kapuváron öt háziorvosi körzetben látják el a település betegeit. A város lakótelepén egy földszintes, lapostetős, hagyományos szerkezettel a '70-as években, eredetileg nem is egészségügyi funkcióra épült épületben gyógyított a rendelő megnyitása óta Dr. Vincze Eszter, a térség háziorvosa. Az ő lakótelepi és öntésmajori betegei azok, akik leginkább értékelik: a napokban a kényszerű "cserehelyről" felújított környezetébe költözhetett vissza a doktornő.
 

Az önkormányzat sikeres projektet zárt ismét: jó pár hónap munka után 36.5 millió forintos beruházással készült el az épület korszerűsítése. A felújításból 31 millió forintot pályázati forrásból sikerült finanszíroznunk. Az épületgépészet és a ház villamos felújítása mellett az orvostechnikai eszközparkot is sikerült modernizálni"

– mutatta be a hétfői avató ünnepségen az érdeklődőknek az új orvosi rendelőt Hámori György Kapuvár polgármestere.
Kapuváron harminchat millióból újították meg a lakótelepi orvosi rendelőtA Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta a beruházást. Az önkormányzat tulajdonában lévő épület részleges felújítása során a háziorvosi rendelő funkciója nem változott, viszont az előírásoknak megfelelő megközelítés, akadálymentesítés elkészült.

Az épületgépészet és a villanyszerelés során az energiatakarékos, korszerű megoldásokkal éltek az építőipari szakemberek, így nyilván az intézmény működése is olcsóbbá és környezetkímélőbbé válik"

- hangsúlyozta Hámori György, polgármester.

A személygépkocsi parkolót a rendelő előtti közterület felújításával oldották meg, ide építettek egy akadálymentes parkírozó helyet is, úgyhogy az épület és környezete jól megközelíthetővé vált.

Az 1970-es években készült épületrészen korábban már javították a lapostetőt és kisebb állagmegóvási munkákat is végeztek, ám az átfogó rekonstrukció mostanra elkerülhetetlenné vált. Homlokzati és szerkezeti változás ugyan nem történt, ám az irodai bútorokat is sikerült újra cserélni. További örömhír, hogy a beruházás keretein belül a praxishoz köthető orvosi eszközöket is beszereztek, így több, speciális orvosi mérőműszer mellett új a defibrillátor is szolgálja a betegek egészségét a kapuvári lakótelepen, Dr. Vincze Eszter rendelőjében.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múlt kutatójává válhatunk

Megjelent Berg Gusztáv vendégkönyve, olyan értékes bejegyzésekkel, mint Henry J. Heinz, a ketchup… Tovább olvasom