Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Kapuvár: tavaszi virágosztás Húsvét után

A Kapuvári Kertészet termálvízen alapuló kertészetének vezetője, Szűcs Kálmán és a város összefogásának eredményeként muskátli díszbe öltözik idén a rábaközi kisváros.

Muskátlit minden ablakba!

A virágos, gondozott környezet önmagában nem vonz turistákat, ám minden, idegenforgalmáról nevezetes település törekszik arra, hogy szemet és lelket gyönyörködtető köztereivel, virágágyasaival is emléket hagyjon a hozzájuk látogató vendégekben - vallja Szűcs Kálmán, a Kapuvári Kertészet vezetője.

Április 27-én, szerdán 9 órától (és amennyiben marad 28-án csütörtökön) összesen tízezer tő 6-9 centiméteres, muskátlipalántát
vásárolhatnak 60 Ft-os önköltségi áron a Hany Istók Kerékpároscentrum
szomszédságában, a Flóra gyógyfürdő mellett a kapuváriak, hogy azok az idei nyáron balkonjukat, párkányaikat díszítsék. A szimpla virágú, többnyire piros futómuskátlik időjárásálló növények, amelyek a kapuvári Szűcs Kálmán kertészetéből valók. A muskátlik tizes tálcákon, 600 Ft-os tálcánkénti áron lesznek elérhetők a kapuváriak számára.
Ezért is támogatta nagy örömmel a város parkgondozási feladatait az idei áprilistól felvállaló Kapuvári Ipari Park kft. arra irányuló kezdeményezését, hogy muskátlikkal virágozzák fel a városi balkonokat, ablakokat. "Remélem, több száz kapuvári portán fog díszleni nyáron a piros muskátli"- mondja Németh D. László, a városüzemeltető cég vezetője, az akció ötletgazdája.

Hozzáteszi: különös értéke számára a húsvét utáni virágosztásnak, hogy kapuvári kertészetből kapuvári ablakokba kerülnek a növények.

- Az önkormányzatokban megvan a gondozott környezet, szép parkok iránti igény, csak a pénzük kevés hozzá - mondja Hámori György a kisváros polgármestere. - A helyi összefogás erejét bizonyítja, hogy a muskátli osztáshoz szükséges palántákat önköltségi áron tudjuk továbbadni a városlakóknak, akiktől cserébe azt kérjük, házaik, lakásaik ablakaiban mutassák meg, milyen gondos, környezetükre igényes emberek élnek városunkban. Nem titkolom: szeretnénk hagyományt teremteni Kapuváron a tavaszi virágosztással.

A Szép Kert Szép Környezet mozgalom vezetője a rábaközi kisvárosban Csapó András: "A palántákat helyben nevelték, ha úgy tetszik ők is "kapuváriak", tehát ismerik a helyi klímát. A szimpla virágzású futómuskátlik gazdag virágzattal egész éven át nyílnak. Jól tűrik az erős napfényt, így ideálisak arra, hogy balkonládák díszei legyenek. Évről évre többen nevezik be virágos portájukat a versenyre, így azt remélem, az idei mezőnyben szép számmal lesznek díjazott piros muskátlis balkonok, előkertek is."

Olvasóink írták

 • 3. enesei 2011. április 26. 13:40
  „Kapuvár valamikor a virágjairól volt hires. A virágos városközpontról. A parkjairól. Akkor a "városgazdálodás" kezében voltak ezek az ügyek. Most meg, azt hiszem, hogy mindannyiunkéban. Nem hiszem, hogy pénz kérdése, hogy mindenki kivirágozza a portáját. Ha nem telik a muskátlira, akkor csak tegye rendbe, takaritsa ki a háza elejét. Én még láttam, ahogy az Aföldön a homokot minden szombaton elsöprögették az idős nénikék a házikók előtt. Várták a hétvégét, felkészültek a vasárnapra. Az úr napját megtisztelték. És leginkább magukat.
  Tiszteljük meg mi is magunkat ennyivel, hogy a felajánlott virágokból feldiszitjük a portánkat, a városunkat, és/vagy kitakaritjuk a ház elejét, összeszedjük a szemetet (és nem dobunk el újat). Mert ez nem a polgármester városa, meg nem az "önkormányzat" városa, nem a politika városa, hanem a MI városunk. Akkor is, ha akrajuk, meg akkor is, ha nem. Akkor is ha hagyják, meg akkor is, ha nem. Akkor is, ha prédikálják, meg akkor is, ha nem. Nem a régi, vagy új kormánytól lesz szép a városunk, nem a régi, vagy új elnöktől, nem a régi, vagy új alkotmáyntól, meg nem a kiragasztott nyilatkozatoktól. Hanem a muskátliktól, a söprüktől, deleginkább a város lakosaitól. Ámen!”
 • 2. wellington 2011. április 22. 13:50
  „hol láttál 4-500 Ft-ért? csak mert épp szerdán jártam körbe az összes tesco, praktiker, bamumaxot, brico-t, minden multit. 790-ért volt a legolcsóbb, a baumaxban. (790-ért volt a pennyben is, de azt inkább otthagytam :(”
 • 1. alacska 2011. április 22. 10:18
  „Nagyon jó Ötlet, csak ekkora muskátlikért sok az ár! Ez az önköltségi ár? Bármelyik barkács áruházban , ahol virágot is árusítnak 10.es tálcában 4-500Ft-ért lehet vásárolni. A kapuvári lakosoknak a város hozzájárulhatna- ha szép virágos várost akarnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki az ˝életet˝ adja az embereknek

Tizenöt éve dolgozik pékként a kapuvári Pirka László. A fiatalember szakmájában a minőséget, az… Tovább olvasom