Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Jövőre megoldódhat a szennyvíziszap kezelése Kapuváron

Alig félórás ülésen döntöttek a kapuvári képviselők több közbeszerzési eljárás indításáról, valamint meghallgatták a Pannon-Víz beszámolóját. Utóbbin elhangzott, jövőre megoldódik a szennyvíziszap feldolgozása.

Kapuvár önkormányzata húszéves történetének egyik leggyorsabb ülését tartotta hétfő délután. Az új plénum alig harminc percet ülésezett, amelyről Hámori György polgármester kijelentette: az első rendes ülésen több közbeszerzésről is döntöttek a képviselők, a nagyobb munka, a hosszabb ülések majd a költségvetés tárgyalásakor várhatók.

Elsőként a Pannon-Víz zrt. beszámolóját hallgatták meg a képviselők. Tőke László elnök-vezérigazgató a társaság tervezett fejlesztéseiről elmondta: ezek egyik sarkalatos pontja a városszéli szennyvízkezelő telep rekonstrukciója.

– A több mint 300 millió forintos felújítás elkezdését erre az évre terveztük, ám a közbeszerzések és az adminisztráció miatt ez némileg késik, a munkálatok azonban a jövő év végéig be is fejeződnek – mondta a Pannon-Víz vezetője. A sok kapuvárinak – többek közt a turizmusból élőknek is – sok kellemetlenséget okozó szennyvíziszapról az elnök elmondta: a rekonstrukció keretében ennek feldolgozását is megoldják.

Így elhárítván a továbbiakban a turistákat is riasztó kellemetlen szagot a városban. Tőke László kijelentette: a lakótelepi víztorony felújítását is megkezdik 2011-ben. Emellett a Pannon-Víz korszerűsíti számlázórendszerét is, melytől pontosabb és gyorsabb elszámolást remélnek a társaság vezetői.

A testület döntött a városháza szervezeti és működési szabályzatának módosításáról, melyre a csökkentett testületi létszám és a két alpolgármester miatt volt szükség. A képviselők határoztak a Berg-szakiskola osztálylétszám- növeléséről és a helyi temető üzemeltetésére kiírandó közbeszerzési eljárásról is. A Jószív kft. tízéves szerződése lejárt, a következő üzemeltető megnevezéséig a jelenlegi cég folytatja a temető fenntartását.

További közbeszerzésről is döntött a testület, így például az osztrák–magyar együttműködéssel létrejövő kerékpáros fejlesztések kommunikációjáról is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tevékeny esték húsvétig Öntésmajorban

Az Öntés Jövőjéért Alapítvány sikeres pályázatainak köszönhetően folytathatja kukoricaműhely- és… Tovább olvasom