Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Játszóteret, járdákat, csatornát építene

Fiatalos lendülettel lát munkához Bogyoszló új polgármestere. Varga Tamás ezt a hozzáállást várja el munkatársaitól és a képviselő-testület tagjaitól is.
Varga Tamás a mezőgazdaságból érkezett a közéletbe. Negyvenéves, tősgyökeres bogyoszlói. Először egy kósza, később valótlannak bizonyult hír miatt döntött úgy, hogy indul a tisztségért. Azt beszélték ugyanis a faluban, hogy Sebestyén Katalin polgármester visszavonul.

– Néhányan úgy gondoltuk ekkor, vannak olyan dolgok a községben, amelyeket másként csinálnánk – mondta a Kisalföldnek. – A háttérről persze még nincs teljes információm, de azt látom, hogy a település helyzete stabil. A pénzügyi gazdálkodás megfelelő. Sok feladat azonban elmaradt, aminek okát én leginkább a bátortalanságra vezetem vissza.

Példaként egy egyszerű dolgot említek. Erre az évre betervezték egy konyhai dagasztógép beszerzését. A költségvetésben a pénzt is félretették rá. Már október van, de a vásárlás elmaradt. A napokban leültem a számítógép elé, rákerestem az interneten és akár már most meg lehetne rendelni. Házhoz is szállítják az ajánlat szerint. Az ehhez hasonló intézkedésekre gondoltam akkor, amikor a lendület hiányát említettem.

Varga Tamás polgármester: ˝Fiatalos lendületet várok el az önkormányzati munkában.˝
Varga Tamás polgármester: ˝Fiatalos lendületet várok el az önkormányzati munkában.˝

Varga Tamás felülvizsgálná a középületek állapotát is. Elődei ugyan próbálták az ingatlanok állagát megőrizni, de úgy véli, ezen a téren is lesz tennivaló. Külön kiemelte a tornaterem tetőzetének javítását, ami azért is fontos, mert téli időszakban a helyiséget rendszeresen bérbe adják. A legfontosabb feladatok közé sorolja még a szennyvízberuházást és a járdák felújítását, illetve egy játszótér megépítését.

– Sebestyén Katalin alapvetően jó polgármester volt. Ám az elmúlt négy évben én hiányoltam a bátorságot, a konfliktusok felvállalását. A település nevében is szeretném megköszönni munkáját és persze a jövőben is számítunk segítségére. Szakterületén, a kultúra terjesztésében, a közösség összefogásában maradandót alkotott. Nem tehetjük meg, hogy ilyen értékes embert engedjünk „pihenni" – jegyezte meg az új polgármester. Hozzátette: új rendszert vezetne be a pályázatokkal kapcsolatban is. Akár egy profi céget is megbízna, némi sikerdíj ellenében, csak hogy a bogyoszlói tervek megvalósulhassanak.

Varga Tamás beszélt az iskoláról is. A helyi intézmény bezárása annak idején megosztotta a falu közvéleményét. Reális esélyét ugyan most ő sem látja annak, hogy ismét megnyissák a tanodát. Úgy fogalmazott azonban: a kérdést nyitva kell hagyni és ha adódik lehetőség, kihasználni.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. október 27. 07:24
    „Olvasgatva e megye falvai vezetésének nyilatkozatait, hát elkeserítő a töketlenségük. A falvak fejlődésébe csupán azt látják, hogy hogyan lehet elkölteni a pályázatokon elnyerhető pénzt. Mi is a legfontosabb a szemük előtt? A mérés nélküli szemétszállítás! ( fizettetni a lakossággal, akkor is, ha nem szállítanak szemetet) A csatorna építés a szolgáltatók szájíze szerint.( átemelő szivattyús rendszerrel a dombokról lefelé nyomatva a lakosság áramszámlája növelésével.) No meg egy tucat gyermeknek milliós játszótér! Persze a csicsás ravatalozó, ahol a pap celebrálhat helyen és időnként egy-egy misét! De, hogy valódi munkahely teremtést teremtenének, olyan nem nagyon lehet olvasni sehol, manapság.
    vajon miért nem fognak, össze a falvaki polgármesterei és intéznének el egy-két üzemet, gyártó műhelyeket területet adva, mint a nagyvárosok vezetői?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományápoló legényavatás Kónyban

A legényavatás hagyományait elevenítették fel fiatal fiúk Kónyban. Tovább olvasom