Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Játszótér képviselői és lakossági pénzekből

A közeljövőben avatják fel Mihályi új játszóterét. A testület a fiatalokat előtérbe helyezvén emelné a támogatási összegeket.
Akár a támogatások növelése, akár az intézmények fejlesztése, de még a játszótér építése is egyfelé mutat Mihályiban: minél több fiatal költözhessen a községbe.

Új játszóteret avatnak: Csitei Gábor polgármester és Sümeghy Péter alpolgármester az utolsó simításokról egyeztetnek.
Új játszóteret avatnak: Csitei Gábor polgármester és Sümeghy Péter alpolgármester az utolsó simításokról egyeztetnek.

– Infrastruktúránk jelenlegi állapota és a község mikrotérségi központ jellege is arra ösztönöz bennünket, hogy Mihályit mindenképpen fiatalítsuk a következő években – kezdte Csitei Gábor polgármester.

A fiatalítás érdekében a képviselő-testület számos intézkedést hozott. Ezek között szerepel a vissza nem térítendő letelepedési segély (200 ezer forint), valamint az újszülöttek után járó támogatás is (20 ezer forint). A polgármester hangsúlyozta, a testület tervezi a támogatási pénzek növelését is, vonzóbbá téve az ide letelepedést. Csitei Gábor elmondta, településén számos családi ház vár eladásra, 5–10 millió forintos árakon. Nagycsaládot is várnak a nemrég megüresedett szolgálati lakásba. A polgármester úgy véli, a község vonzerejét a meglévő intézmények (iskola, óvoda) és ezek fejlesztése is növeli.

– A képviselő-testület nemcsak szavakban tesz a községért, legújabb dolgunk egy új játszótér építése, melyet egy helyi vállalkozó hozzájárulásából, a jelenlegi és az előző képviselő-testület adományaiból és a helybéliek adakozásából építünk fel – mondta Csitei Gábor.

A játszóteret és a környék parkosítását áprilisban fejezik be, emellett a fiatalság már birtokba vehette a felújított faluházat is. Itt már több szakkör, néptánccsoport és könyvtár is működik, de terveznek sószobát is. A faluház környékén pihenőhelyet és szabadtéri sütőhelyeket is kialakítanak, a kerékpáros-pihenőt májusra fejezik be. A polgármester hozzátette, adnak helyet a mihályi termelők piacának is.

– Mihályi komoly lépéseket tesz azért, hogy felkészülten álljon a járási rendszer januári bevezetése elé – jelentette ki a polgármester. Hangsúlyozta, legfontosabb partnerük ebben a szomszédos Kisfalud, mellyel több évtizedes együttműködésük van. – Tárgyalunk számos községgel, de a közös múlt Kisfaluddal a közös jövőt vetíti elő – jegyezte meg Csitei Gábor.

Olvasóink írták

  • 1. Julianusz 2012. március 26. 13:13
    „Jó, ahol a képviselőknek szavuk van a fejlesztésekbe, a pénzek elköltésébe, nemcsak azért hívják össze őket, hogy megszavazzák, fejet bólintsanak arra, amit a jegyző és a polgármester eldöntött.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszavazták a műfüves pályázatot

Ha az MLSZ is úgy akarja, épülhet műfüves pálya Csornán. A képviselő-testület rendkívüli ülésen… Tovább olvasom