Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Ingyenjárat a vasútig a szanyiaknak - csak ˝le kell inteni˝ a buszt

Az önkormányzat falubusza ingyen szállítja a szanyiakat a Szany–Rábaszentandrás vasútállomásra.

Ingyen vehetik igénybe a naponta kétszer induló járatot, a költségeket a község állja. Németh Gergely polgármester portálunknak elmondta: így szeretnék népszerűsíteni a Csorna–Pápa vasútvonalat. A helyi járat hétfőn közlekedett először.

Naponta kétszer kerüli körbe a falut a busz, az utazni vágyók pedig egyszerűen leintik. Ingyen viszik ki őket az állomásra.

– A szárnyvonal 2007-es megszüntetésével a szanyiak, de a többi vonal menti településen élők is más megoldást kerestek az utazásra – indokolta az önkormányzat döntését Németh Gergely szanyi polgármester. – A munkába vagy iskolába járók autókkal vagy busszal indultak el reggelente. Örültünk, amikor az új kormány az első intézkedései között a Csorna–Pápa vonalon is helyreállította a régi rendet. Úgy tapasztaltam, egyre nagyobb az igény a vasúti közlekedésre, de önkormányzatunk szeretné népszerűsíteni is. Ezért állítottuk be a falubuszt, amit mi úgy nevezünk, ráhordó járat.

A szanyi falubusz naponta kétszer megy ki a vasútállomásra. Török Frigyes gépkocsivezetőt ˝inthetik le˝ a helyiek. Fotó: Cs. K. A.
A szanyi falubusz naponta kétszer megy ki a vasútállomásra. Török Frigyes gépkocsivezetőt ˝inthetik le˝ a helyiek. Fotó: Cs. K. A.

Naponta kétszer kerüli körbe a falut a busz, az utazni vágyók pedig egyszerűen leintik. 
A költségeket a községi költségvetésből fedezik. A jármű hajnalban kerüli meg először a települést, hogy elérje a fél hétkor Csorna, illetve Pápa felé induló járatokat. Délután a négy óra előtt induló szerelvényekre viszi ki az utazókat. A Széchenyi utcai Ilona-kápolnától indul és a Kossuth, valamint a Béke utcát érintve ér ki a vasútra. Németh Gergely úgy véli, hasonló megoldáson a többi község is gondolkodhat, hiszen szinte valamennyi önkormányzat rendelkezik már járművel, kisbusszal.

– Ez egy kedvezmény, amivel a vasútra szeretnék csábítani a szanyiakat. Pápa ígérete szerint a város fürdőjébe kap kedvezményes belépőt az, aki menetjegyével igazolja, hogy a Csorna–Pápa vonalról érkezik – tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

 • 7. alföldkis 2010. szeptember 24. 19:42
  „Birodalmak jönnek mennek ,gaz emberek mindig lesznek !”
 • 6. alföldkis 2010. szeptember 22. 18:17
  „2.sziszifusz.
  Nálad van a BARÓ !

  Ezk a tolvaj "gyehennák" most fényezik magukat !”
 • 5. Goldman 2010. szeptember 22. 17:08
  „Arra a vonalra akkor lehetne igazán kedvet csinálni, ha nem 30-al zötyögne.”
 • 4. kisem 2010. szeptember 22. 09:12
  „ad. #3.)
  Helyesen: ... minden vonatra vonatkozóan ...”
 • 3. kisem 2010. szeptember 22. 09:11
  „Na végre!
  Egy önkormányzat rájött, hogyan teheti vonzóbbá a vasúti közlekedést a helyiek számára.
  Ha nem is ingyenesen, de minden vonatkozóan ugyanezt javasoltam jó két éve a Győr-Veszprém vasútvonal melletti települések vezetőinek e-mail formájában. Persze egyikőjüktől sem jött válasz, de nem is léptek ez irányban.”
 • 2. sziszifusz 2010. szeptember 21. 11:27
  „Ezek a bolsevikiek mindig nagy machinátorok voltak.”
 • 1. alacska 2010. szeptember 21. 11:19
  „Ez egy nagy blabma! Nem állok k,i hajnalba, hogy fél hétre kiérjek a vasútra. Felesleges ezeket a vonatokat üzemeltetni. A Csorna- Hegyeshalom vonalon is van olyan időszak, hogy Csorna és Jánossomorja között 2-3 utas van ! Ez ám az országnak a kidobott pénz !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sajtok királyai

Csermajor - Huszonnégy üzem hetvenkilenc sajtját kóstolták meg az idei sajtverseny bírálói a… Tovább olvasom