Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Hűtő, mosógép, tüzelő támogatásból

Tüzelőt vásárol és az elmaradt közüzemi díjakat fizeti be a kisbaboti Vajai család a Jóakarat hídján érkezett támogatásból. A szülők sérült fiukat nevelik.
Harmincéves, középsúlyos értelmi sérült fiukat nevelik Kisbaboton Vajaiék. Nehéz anyagi körülmények között élnek, ráadásul télen a családfő sem dolgozik. Az építőiparban ugyanis ilyenkor kevesebb a munka. Vajainé Csizmazia Bernadett a Jóakarat hídján keresztül remélt segítséget. 

Levelet írt a Lapcom Média Alapítványnak, amelyben nehéz sorsukat ecseteli. Mint írta, a hűtőgépük és a mosógépük is tönkrement, de nem tudják kicserélni egyiket sem. Nincs rá pénzük. Azóta ezek a gondok megoldódtak. Jó szándékú emberek segítették ki a családot. Tüzelőjük viszont már fogytán volt, csak rövid időre való maradt. Néhány csekk befizetésével is megcsúsztak. Éppen ezért a legjobbkor jött olvasóink segítsége.

– A férjem cukorbeteg és vérnyomásproblémái vannak. Sajnos, ez a munkavállalási lehetőségeket alaposan behatárolja. Én a fiam miatt nem tudok elhelyezkedni, hiszen huszonnégy órás felügyeletet igényel. Ápolási díjat kapok – sorolta a nehézségeket a kisbaboti asszony. – Szerencsére vannak jó ismerősök, akik hűtőt és mosógépet ajánlottak fel nekünk. 
 
Vajainé Csizmazia Bernadett és fia, Balázs. A fiatalember állandó felügyeletet igényel.
Vajainé Csizmazia Bernadett és fia, Balázs. A fiatalember állandó felügyeletet igényel.


A Jóakarat hídján érkezett 150 ezer forintot a kisbaboti önkormányzat munkatársainak segítségével osztja be a Vajai család. Közösen keresik meg azt a helyet, ahol a legolcsóbban lehet tüzelőt vásárolni. Elsőként azonban az elmaradt csekkekkel sietnek a postára. 

– Nagyon hálás vagyok azoknak, akik adományaikkal támogatják az alapítványt és ezáltal bennünket is. Nem magam miatt kértem, a fiamnak szeretném a lehető legjobb körülményeket biztosítani. Köszönöm mindenkinek – fogalmazott Vajainé Csizmazia Bernadett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farsang Kapuváron a Pátzay iskolában - fotók

Farsang Kapuváron a Pátzay iskolában - fotók
Ötletes jelmezekben vonultak fel az általános iskolások. Tovább olvasom