Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Huszonötre ötvenötmilliót remélnek a fejlesztésekhez

Csorna - Összesen 80 millió forintos fejlesztést hajtana végre a csornai önkormányzat a közeljövőben. Forrást pályázatból remélnek, 55 milliót, játszóterekre, utakra, a városházára.

Öt fejlesztéshez összesen 55 millió forint támogatásra pályázott a csornai önkormányzat a Regionális Fejlesztési Tanácshoz. Játszótereket, utakat újítanának fel, korszerűsítenék a Csukás-iskola tanműhelyét és a polgármesteri hivatalt. Összesen 25 millió forint önrészt vállalt a város.

– A területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési alapból két cél megvalósítására igényeltünk forrást – tájékoztatott Gyopáros Alpár alpolgármester. – Ötmillió forint támogatási igény mellé 1,75 millió forint önerőt vállaltunk a településrendezési terv módosítására. Ez tartalmazza többek között a Soproni út belvárosi szakaszának szabályozását, sétányok, kerékpárutak kialakítási lehetőségével. A másik pályázatunk célja a Csukás-iskola tanműhelyének fűtéskorszerűsítése, melynek alapja a megújuló energiaforrások hasznosítása. A 26,6 millió forintos projekt a nyílászárók cseréjét, az épület hőszigetelését és egy pellettüzelésű kazán beszerzését foglalja magába. Ez utóbbi az iskola gazdálkodásából eredő termékek – például szalma, napraforgószár – felhasználásával működne. A húszmilliós támogatási kérelem mellé itt 6,6 millió forint önerőt vállalt az önkormányzat.

A csornai játszóterekre 6,6 millió forintot fordítana az önkormányzat, ha sikeresen szerepelnek a pályázaton. Felvételünkön Csányi Balázs, Csányi Attila és Grafik Ingrid a Táncsics utcai játszótéren.
A csornai játszóterekre 6,6 millió forintot fordítana az önkormányzat, ha sikeresen szerepelnek a pályázaton. Felvételünkön Csányi Balázs, Csányi Attila és Grafik Ingrid a Táncsics utcai játszótéren.

Az úgynevezett CÉDE-alapból 15 millió forint támogatást remélnek a város vezetői a polgármesteri hivatal ügyintézési feladatainak színvonalasabb ellátásához. Az ötmillió forint önerővel kiegészített összegből lehetőség nyílna többek között az okmányiroda felújítására egy ügyfélhívó rendszer kiépítésével együtt. Ugyanebből az alapból várnak ötmillió forintnyi támogatást, 1,6 millió forint önerővel kiegészítve, tizenegy játszótér felújításához. A hagyományos útfelújítási pályázat keretében húszmillió forintból újulhat meg a Patak utca és a Soproni út szervizútjának Patak utca és a benzinkút közötti szakasza, összesen közel 500 méter hosszúságban. A költségek felére támogatásban bíznak, a másik felét önerőként a költségvetésben különítették el.


A hagyományos útfelújítási pályázat keretében húszmillió forintból újulhat meg a Patak utca és a Soproni út szervizútjának Patak utca és a benzinkút közötti szakasza, összesen közel 500 méter hosszúságban. A költségek felére támogatásban bíznak, a másik felét önerőként a költségvetésben különítették el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városi pályázat 3,6 millióba került

Beled - Beled városi címéért készített első pályázata 3,6 millióba került. A vállalkozó pénzügyi… Tovább olvasom