Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Huszonhárom csapat a bográcsok mellett

A szombati falunap keretében együttműködési megállapodást írtak alá Sopronnémeti és a szlovákiai Kismácséd vezetői.
Sopronnémetiben a hétvégén több volt a vendég, mint a helyben lakó. Szombaton tartották ugyanis az idei falunapot a településen, amely úgy tűnik, egyre inkább a Rábaköz egyik vonzó eseményévé növi ki magát.
Az egész napos rendezvényről most sem maradtak el a hagyományos programok, így a főzőverseny sem, melynek nyertesei leginkább azok voltak, akik elfogyasztották a helyszínen készült finomságokat. Idén a farádi Élő Imre vörösboros marhapörköltje nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

Ezúttal minden eddiginél több, huszonhárom csapat állt rajthoz a bográcsok mellett és mutatta be főzőtudományát. A képzeletbeli étlapon szerepelt többek között a pörkölt, a gulyás, a halpaprikás vagy éppen a csilis bab. S volt egy csapat, nevezetesen a magyarkeresztúri Kati és a Kerek Perec, melynek tagjai lángost készítettek. Dél körül már több százat kiosztottak a folyamatosan dolgozó, ügyes kezű hölgyek, ám a kereslet továbbra sem csökkent.

Ez a falunap kínált alkalmat arra is, hogy Bognár Sándor polgármester átvegye a megyezászlót dr. Gulyás Zoltántól, a megyei közgyűlés tagjától és aláírják azt a megállapodást is, amely Sopronnémeti és a szlovákiai Kismácséd együttműködését rögzíti.

Hontvári Ferenc, a hatszázegy lelkes Kismácséd polgármestere a Kisalföldnek elmondta: reményeik szerint az együttműködésnek köszönhetően közösen pályázhatnak európai uniós pénzekre. Hozzátette: Sopronnémetivel egy közös ismerős által kerültek kapcsolatba.
Bognár Sándor megerősítette a kollégája által elmondottakat a közös pályázatokról és kifejtette: azt szeretnék, ha a kapcsolatok nemcsak az önkormányzatokra korlátozódnának, hanem részt venne abban a lakosság, a családok, a civil szervezetek is.

Augusztus 5-én viszonozzák a kismácsédiek látogatását, s természetesen nem szakítják meg a kapcsolatot régi partnereikkel, a Vas megyei Primagyarósddal és a Zala megyei Szécsiszigettel sem. A szombat további része művészeti csoportok és lovasok közreműködésével a szórakozás jegyében telt Sopronnémetiben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farádi nosztalgiaaratás

Az aratást vasárnap délelőtt fél tizenegykor az első kaszás, Élő Gyula kezdte. A nyugdíjas farádi férfi elmondta: az „első kaszás” címet még a hetvenes évek derekán, az akkori Rábaközi Napok egyik aratóversenyén nyerte el. Fiatal korában még a szüleinek segített a kézi aratásban, azt azonban hozzátette, akkoriban még megvolt a munkához való testi erő. Tovább olvasom